Pil 250 ml rajčatové šťávy denně po dobu 2 měsíců. Pomůže k hubnutí i léčbě nemocí

Rajčata patří mezi nejsnadněji dostupnou a velmi oblíbenou zeleninu. Zkuste objevit účinky rajčatové šťávy, kterou si můžete dopřát každý den. Recept na ni se dozvíte v tomto článku, a budete-li jít pít pravidelně po dobu 2 měsíců, pocítíte na svém těle hromadu pozitivních změn.

Elixír zdraví

Vysoká koncentrace rajčat v této šťávě je nadmíru prospěšná pro vaše zdraví. Jedna sklenice rajčatové šťávy denně může silně posílit váš metabolismus. Rajčatová šťáva má nízký obsah kalorií a je plná minerálních látek a vitamínů. Z vitamínů je to vitamin A, B1, B2, B6, C, E a K, z minerálních látek především draslík, železo, zinek, také obsahuje kyselinu listovou, vlákninu a lykopen.

Rajčata obsahují lykopen, karotenoidní barvivo, které je velice účinným antioxidantem. Pomáhá tělu zbavovat se škodlivých volných radikálů a zabraňuje vzniku rakoviny. Lykopen se do těla vstřebává pouze s tukem, a z toho důvodu je důležité rajčata pokapávat rostlinným olejem.

Čtěte také: Stačilo jen málo a mohl být mrtvý! Co ho zachránilo? Těhotenský test který si zkusil udělat

Pijte a hubněte

Vědci z Tchajwanu zjistili, že rajčatová šťáva je také skvělým pomocníkem při hubnutí. Ženy v různém věku konzumovaly sklenici rajčatové šťávy denně po dobu dvou měsíců, aniž by změnily stravovací návyky. Zrychlil se jim metabolismus a zhubly okolo 2 centimetrů v pase. Došlo také k výraznému úbytku hladiny špatného cholesterolu v krvi.

Vždy je potřeba vybírat pouze kvalitní rajčata, jelikož právě ta vám přináší mnoho zdravotních výhod. Pozitivně ovlivňují činnost ledvin, čistí krev a odkyselují organismus. Jsou také ideálním detoxikačním prostředkem. Pití rajčatové šťávy prospívá vlasům, nehtům a pleti.

Domácí rajčatová šťáva

Šťávu z rajčat si nemusíte pouze kupovat, neboť si ji lehce připravíte doma. Sami tak budete vědět, co šťáva obsahuje. K přípravě budete potřebovat: 1 kg zralých rajčat, 100 g cukru, sůl a pepř. Rajčata omyjte a nakrájejte, popřípadě oloupejte. Nakrájená rajčata vložte do hrnce a vařte zvolna 15-20 minut do rozvaření. Poté je nechte mírně zchladnout a následně protlačte přes síto. Šťávu přiveďte k varu, vmíchejte cukr, sůl a odstavte. Takto vychladlou šťávu nalijte do PET lahví a uložte do lednice, zde vydrží až 5 dní.