Pita chleba je exotickou pochoutkou, kterou musíte ochutnat. Chcete, aby uchvátil i vás? Kouzlo je hlavně v náplni. Přinášíme mnoho různých variací, ze kterých si jistě vyberete tu nejzajímavější. Která to bude?

Pita chleba je velmi populární v řadě muslimských zemí. Nutno říci, že vzhledem k jeho chuti a také k jeho podobě se jedná o velmi zajímavý produkt, který je možné kombinovat doslova s čímkoliv. Pita chleba si dnes už můžete koupit v běžných větších obchodech. Až pro něho půjdete, je dobré mít také představu nad tím, čím ho naplníte. Abyste měli inspiraci, máme pro vás mnoho různých receptů na skutečně vynikající náplně. Která se líbí vám?

Rybí náplň

Pokud milujete ryby, rozhodně nezapomínejte vyzkoušet právě tuto konkrétní náplň. Stačí si koupit vaše oblíbené v konzervě. Ty následně nakrájejte na menší kousky, přidejte tvrdý sýr, kopr a také majonézu. Vše smíchejte dohromady, nechte chvíli uležet a rybí náplň je hotová.

Kuřecí náplň

Kuřecí maso je velmi populární a do pita chleba se hodí více než cokoliv jiného. My doporučíme orestovaná kuřecí prsa, která nakrájejte na menší kousky. K nim následně nastrouhejte měkký sýr a přidejte čerstvé bylinky. Když máte tuto směs hotovou, již s ní můžete váš pita chléb plnit.

Čtěte také: Cuketové pyré na 3 způsoby: Stačí je zamrazit a vydrží Vám dokonce celou zimu. Nejlépe chutná na topinkách s česnekem!

Tvarohová náplň

Zajímavá alternativa pro toho, kdo nechce použít maso. Vezměte si tvaroh, který smíchejte s trochou zakysané smetany a také s trochou kopru a česneku. Vznikne velmi zajímavá chuť, která vás zaručeně dostane. Zkuste a přesvědčte se.

Fazolová náplň

I z luštěnin je možné vytvořit velmi zajímavou náplň do pita chleba. Stačí vám k tomu vařené fazole, které následně smícháte s osmaženou cibulkou. Nožem rozkrájejte na menší kousky, přidejte trochu česneku, sůl a pepř a máte hotovo. Pro vegetariány ideální.

Krabí náplň

Samozřejmě nemusíte shánět pravého kraba, jelikož je možné použít alternativu, kterou přinášejí krabí tyčinky. Ty stačí nastrouhat a potom k nim přidejte také kyselou okurku, vejce a dále majonézu i trochu bylinek. Vznikne chuťově velice zajímavá a povedená náplň do pita chleba, která vás ohromí.

Šunkovo – sýrová náplň

Šunka a sýr jsou u nás velmi populární. Tak proč je nevyužít i na tvorbu zajímavé náplně. Šunku a sýr je vhodné nastrouhat a přidat k nim také kousek okurky. Následně už stačí trocha majonézy, dochucení solí a pepřem a je kompletně hotovo.

Zeleninová náplň

My se podíváme na populární variantu, kde se používá mrkev, dále také okurka, ale i rajčata. Vše se nakrájí a smíchá s trochou majonézy, nebo zakysané smetany. Samozřejmě je možné různě experimentovat a využívat zeleninu doslova dle chuti.

Lilková náplň

Lilek je stále populárnější. Důležitá je jeho příprava, kdy se nakrájí, posolí a poté se z něho vysaje vlhkost a hořkost. Potom ho stačí nasucho opéct na pánvi, dále se nakrájí na malé kousky a s trochou bylinek se vytvoří náplň do pita chleba.

Vaječná náplň

I to je zajímavá variance. Vznikne tak, že se nejprve uvaří vajíčka, která se následně nastrouhají a poté se spojí pomocí majonézy. Následně dojde k tomu, že se přidá trochu zelených bylinek a tím příprava této zajímavé náplně končí.

Houbová náplň

I houby se dají použít. My vezmeme žampiony, ale fantazii se meze rozhodně nekladou. Ty se nejprve spolu s cibulí orestují, poté se k nim přidá hrst zelených bylinek a následně se nakrájí na malé kousky. kdo chce, může k nim nastrouhat také trochu sýru.

Sladká náplň

Na závěr něco celkem unikátního, a tím je sladká náplň. Můžete použít třeba marmeládu, různé lískooříškové krémy, nebo třeba smíchaný cukr se skořicí. Je na každém, jakou variantu si zvolí za tu nejlepší možnou.