Pizza z pánve? Je výborná, rychlá a zaručeně vás nadchne!

Pizza z pánve? A to jako vážně existuje? Samozřejmě! Je to rychlovka, kterou si doma připravíte za pár minut, když vás zrovna bude honit mlsná. Jakmile ji jednou ochutnáte, už nikdy nebudete chtít jíst žádnou jinou. Za to vám ručím!

Kdo by neměl rád pizzu. Já si s radostí pochutnám na její jakékoli podobě, někdy dostanu chuť na salámovou, jindy vyzkouším pikantní a mojí nejoblíbenější byla do této chvíle pizza s několika druhy sýrů. Jakmile jsem ale narazila na tenhle recept a vyzkoušela ho, už mě žádná jiná pizza neláká. Uvidíte, že i vás jednoduchá a rychlá pizza z pánve okamžitě nadchne!

Co budete potřebovat na přípravu?

Těsto:

Čtěte také: Když má fotograf skutečný talent a vybere dobrou lokaci, nepotřebuje ani Photoshop, ani filtry na jakékoliv další úpravy svých fotek. Podívejte se na ty nejpovedenější. Berou dech, že je to pravda?

  • 2 vejce
  • 9 polévkových lžic hladké mouky
  • 4 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 4 polévkové lžíce majonézy
  • špetku soli
  • olivový olej

Náplň:

  • rajčata
  • jarní cibulku
  • šunku
  • mozzarellu
  • parmezán
  • cokoli, co máte na pizze rádi

Pizza z pánve je skvělá nejen v tom, že její příprava netrvá příliš dlouho, takže nemusíte chodit mlsně kolem trouby, ale zároveň není náročná ani na suroviny, protože ji hravě připravíte z toho, co máte běžně doma. Na pizzu si můžete dát cokoli, co máte zrovna po ruce nebo na co máte chuť.

Jak postupovat při přípravě?

Jak jsem slíbila, ani příprava téhle pizzy vás nezklame náročností přípravy, protože je to vážně rychlovka a s přípravou si poradí opravdu každý. Takže i když se třeba v kuchyni vyskytujete spíše náhodně, pizza z pánve vám nepřidělá vrásky na čele.

  1. Začněte tím, že v misce utřete vajíčka společně se zakysanou smetanou, majonézou a špetkou soli. S tou solí to radím nepřehánět, stačí jen takové množství, které se vám vejde mezi dva prsty. Důkladně promíchejte a postupně přidávejte mouku. Těsto je potřeba vymíchat s láskou pěkně do hladka.
  2. Jakmile bude těsto hotové, položte na rozpálenou plotýnku pánvičku, na kterou rozetřete menší množství oleje – já používám olivový, ale pokud jej nemáte rádi, vystačíte si i se slunečnicovým.
  3. Jakmile se olej rozpálí, poklaďte na pánev všechny suroviny, které chcete mít na pizze – šunku, sýr, mozzarellu, rajčata, olivy, žampiony. Zkrátka cokoli, po čem zrovna budou vaše chuťové pohárky mlsně toužit.
  4. Suroviny zalijte těstem, přikryjte pokličkou a nechte, ať se dílo daří. Pizze dopřejte cca 10-12 minut, ať se pěkně prosmaží.

Pak už nezbývá, nežli si na pizze pochutnat a já věřím, že se budete olizovat až za ušima!