Plátky sýru jsem zabalila do kuřecího masa, od té doby už ho jinak nedělám. Stačí hodit na pánev a za pár minut je večeře na stole!

Máte chuť na něco dobrého a chutného? Něco, po čem se budete oblizovat ještě večer? Hledáte inspiraci nebo recept, který byste mohli použít na slavnostní hostinu nebo jen na nedělní oběd? Chcete potěšit své blízké opravdu vynikajícím zážitkem s pomocí kuřecího masa? Vyzkoušejte naši plněnou kuřecí kapsu, která všechny zaujme svou jemnou chutí, elegancí a báječnou vůní. Kombinace ingrediencí a chutí dokáže vytvořit zážitek, na který budete dlouho vzpomínat. A proč vzpomínat? Vždyť si to budete moci udělat kdykoliv budete chtít.

Populární pokrm

Plněné kuřecí kapsy patří mezi populární jídla, která se objevují na mnoha slavnostních hostinách nebo jen tak při rodinném obědě. V každém případě je pokrm, který obsahuje více složek v jednom, takže je zde větší šance na uspokojení mlsných jazýčků. Kapsu lze navíc naplnit nejrůznějšími ingrediencemi, to už záleží na každém. Dejte si ale pozor, abyste to nepřehnaly s kombinacemi, ono méně je někdy více.

Potřebné ingredience

K přípravě kuřecí kapsy plněné sýrem a bylinkami budete potřebovat následující suroviny a ingredience: 250 g kuřecích prsou, 250 ml kuřecího vývaru, 1 lžíci mouky, 2 lžíce oleje, 150 g tvrdého sýra, 2 lžíce smetany, 20 g másla, 1 hrst bylinek, sůl a pepř. Hezky si všechny ingredience nachystejte, aby vám žádná nechyběla, a v klidu a pohodě se dejte do přípravy krok za krokem. Je to snadné, rychlé a zvládne to každý.

Čtěte také: Pokud máte doma brambory, olivový olej, máslo a česnek, tak si udělejte babiččiny pečené brambory! Dokonalá večeře za 10 Kč

Naplnit, zabalit, osmažit

V první řadě si nachystejte pořádně kuřecí maso. Stačí, abyste ho nakrájeli na plátky tak, aby vám vznikly 4 kapsy. Následně je naklepejte a přidejte sůl s pepřem z obou stran. Plátek, resp. kapsu, naplňte čerstvě nasekanými bylinkami dle vašeho výběru a přidejte nastrouhaný tvrdý sýr. S pomocí párátek stačí každou kapsu šikovně zabalit, aby držela tvar. Klasickým způsobem kapsu osmažte na oleji dozlatova. Omáčku uděláte z vývaru, mouky a smetany. Vznikne vám silná krémová omáčka, kterou na závěr doladíte máslem. Servírujte s bramborem a užijte si skvělou chuť.