David Hampl
3 března, 2020

Velikonoce se pomalu, ale jistě blíží a za chvíli tu budeme mít opět ten krásný velikonoční čas plný radosti, krásné jarní vůně a spousty nových očekávání. Všude kolem nás se budou objevovat velikonoční zajíčci, slepičky, kuřátka, veselé barvy, ale především velikonoční ozdoby, kterými jsou samozřejmě vejce. Velikonoce bez vajec by nebyly těmi správnými, a proto se na ně musíme pořádně připravit. Pokud stále nevíte, jakým způsobem ozdobíte letošní velikonoční vajíčka, jste na správném místě. Máme pro vás bezvadný návod na vytvoření nádherných dekorací, které zaujmou naprosto všechny. Bude k vám k tomu stačit pouhých 40 minut vašeho času, což je téměř nic. Na nic tedy nečekejte a hurá do toho, Velikonoce klepou na dveře.

Velikonoční veselí

Velikonoce patří mezi nejdůležitější svátky, které křesťané slaví. Doba Kristova vzkříšení je vždy okamžikem, při kterém se sejde celá rodina, aby mohla svátky náležitě oslavit. Stejně tak jako Vánoce, tak i Velikonoce mají své osobité kouzlo, které dostane téměř každého. Vše je to navíc spojené s jarem, které s sebou přináší poselství a naději novému roku. Raší nové rostlinky, svítí sluníčko, poletují ptáčci, příroda se probouzí. Stejně tak se musí probudit i mládenci na Velikonoční pondělí, aby mohli vykoledovat vajíčka.

Originální nápad

Několik dní před Velikonocemi se proto ženy v mnoha zemích po celém světě snaží udělat ty nejkrásnější vajíčka, která budou moci mládencům a mužům darovat. Stejně Každý má svoje metody výroby, které používá tradičně, ale pokud právě letos chcete vyzkoušet něco nového nebo zatím netušíte, jak na to, vyzkoušejte metody, které jsme si pro vás dnes připravili.  Nejlepší na tom je, že tyto vejce si budou moci hned sníst, protože se nejedná o úplně tradiční verzi.

Ingredience a postup

K vytvoření budete potřebovat: 100 ml třešňové šťávy, 100 ml broskvového nektaru, 100 ml jablečné šťávy. 100 ml jogurtu, 1 balení želatiny a slepičí vejce. Želatinu dejte do horké vody na 20 minut. Z vejce vylijte jeho obsah do misky. Šťávy nalijte zvlášť do sklenic a do každé přidejte želatinu. Postupně do vejce nalijte šťávu, jogurt a další šťávu. Jakmile bude vejce plné, dejte ho ztuhnout do lednice. Pak už jen opatrně rozbít a můžete darovat.

Sdílejte článek