Pokud milujete halušky, je tento recept přímo pro Vás! Špenátové halušky s česnekovou omáčkou a kuřecím masem!

Rádi si pochutnáte na tradičních českých či slovenských haluškách? My tedy ano. Je sice pravda, že tyto halušky, jež Vám dnes přinášíme, nejsou nijak zvlášť tradiční, nicméně chutné jsou!

Díky špenátu jsou halušky nejen chutné, ale také vzhledově originální. Pokud tedy potřebujet na večeři se známými zazářit, pak je tento recept, přímo od šéfkuchaře, tou správno volbou. Lahodná chuť kuřecího masa, špenátové halušky přelité česnekovou omáčkou, to všechno je prostě dokonalost pro chuťové buňky. Jen si to vyzkoušejte a uvidíte, že už halušky jinak připravovat nebudete!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
Na halušky:

  • 1 kg brambor
  • 2 vejce
  • 500 g polohrubé mouky, nebo krupice
  • 500 g špenátu (mraženého)
  • 1 PL soli

Na omáčku:

Čtěte také: Vzal celé kilo soli a začal ji bezmyšlenkovitě sypat po celém bytě. Manželka ho nejdříve seřvala, poté ji ale ukázal důvod proč to udělal a výsledek

  • 800 g kuřecích prsou
  • 3 PL másla
  • 200 ml zakysané smetany
  • 400 ml smetany ke šlehání
  • 1 PL hladké mouky
  • 3 stroužky česneku
  • sůl dle chuti
  • černé koření dle chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si očistěte brambory, které následně nakrájejte na kostky a nechcte povařit v osolené vodě.
  2. Když budou brambory měkké, sceďte je a poté je rozmačkejte tak, aby v nich nebyly příliš velké hrudky. Poté brambory odložte na chladné místo.
  3. Mražený špenát si nechte rozmrazit a odtéct přebytečnou vodu.
  4. Vychlazené brambory promíchejte následně se špenátem a vejci, které nezapomeňte vyšlehat. Všechno poté důkladně promíchejte a postupně začněte přidávat polohrubou mouku.
  5. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Z vytvořeného těsta potom vytvořte halušky, které vhoďte do vroucí osolené vody a vařte cca 4 minuty, dokud nevyplavou na povrch.
  6. Omáčku s kuřecím masem přípravíte tak, že si kuřecí prsa nakrájíte na kostky a patřičně osolíte a okořeníte. Maso byste poté měli osmažit na pánvi s máslem.
  7. Následně přidejte smetanu a prolisovaný česnek, za stálého míchání.
  8. Pak už jen stačí přidat zakysanou smetanu, ve které jste míchali mouku. Tato směs by měla omáčku zahustit.

Přejeme dobrou chuť!