Pokud jste si mysleli, že je cukr tou nejnebezpečnější potravinou, pak se mýlíte! Ve skutečnosti je to olej ze sóji!

Magazín Plus One publikoval výzkum, který označil olej ze sóji za tu nejnebezpečnější potravinu.

Vědci krmili myši jídlem, které obsahovalo 40 % tuku. Jedna skupina myší obdržela nasycený tuk z kokosového oleje, zatímco druhá skupina byla hlavně krmena nenasycenými tuky ze sojových semen. Myši dostaly také dvě verze potravin bohatých na tuky s přidanou fruktózou.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Ty, které jedli sójový olej, dosáhly větší hmotnosti a to až o 9 % více než myši, které jedly potraviny bohaté na fruktózu a dokonce o 25 % více než ty, které jedly kokosový olej.

Čtěte také: Už jste zkoušeli jogurtový koláč? Pokud ne, je nejvyšší čas si ho upéct. nadchne vláčnou chutí, krémem z tvarohu, ale i rychlostí a snadností přípravy. Budete překvapeni, jak vynikající záležitost to je

Myši, které jedly sójový olej, měly mastná játra a vyvinuly si větší odolnost vůči inzulínu, což jsou dva stavy, které způsobují cukrovku a oslabují metabolismus. Toto je překvapující objev, protože nenasycené mastné kyseliny, jako jsou ty ze sójového oleje, jsou obecně považovány za zdravé.

Pokud se Vám článek líbil, nezapomeňte ho sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!