David Hampl
21 března, 2020

Máte rádi vajíčka? Spousta lidí si vejce dopřává každý den, ke snídani, ke svačině nebo třeba k večeři. Dají se připravit na nespočet způsobů a jsou dokonalým spojovačem chutí. Mají v sobě spoustu důležitých vitaminů, které v žádné jiné potravině nenajdete. Na konzumaci vajec je spousta názorů. Někteří odborníci tvrdí, že by se to z jejich konzumací nemělo přehánět a někteří tvrdí zase opak. Každé tělo ovšem na vejce reaguje jinak. O čem se ale nemluví, jsou vaječné skořápky. Vezmete vejce, rozbijete ho a obsah nalijete do pánve nebo hrnečku. Co uděláte se skořápkou? S největší pravděpodobností ji vyhodíte. Dnes vám ukážeme, že se s ní dají udělat mnohem zajímavější věci.

Skořápky mají sílu

Vejce je základem mnoha pokrmů a je to jedna ze základních surovin pro přípravu jídel. Oproti tomu vaječná skořápka je pro mnoho lidí zbytečností, které se ihned po jejím rozbití zbaví. A přitom se jedná o zázrak přírody, kterého bychom si měli alespoň trochu vážit. Dokáže udržet obsah vejce a nerozbije se, pokud s ním tedy cíleně nehodíme. Obsahuje ovšem spoustu vápníku, který je nezbytný pro správnou výživu živých organismů.

Vyhazování je škoda

Vyhodit skořápku jen tak do koše je obrovská škoda. Ve videu, které je vloženo níže jako součást tohoto příspěvku, se dozvíte proč. Ukáže vám totiž, jak je možné z vaječných skořápek udělat vápenatý prášek, který budete moci konzumovat. Důvod konzumace je jednoduchý. Zdravé kosti a klouby. Jistě víte, že na zdravé kosti a klouby je nutný správný přísun vápníku. A právě vaječné skořápky ho mají spoustu.

Vyvařit, upéct, rozmixovat, vypít

Připravte si alespoň 12 prázdných skořápek od vajec. Vyvařte je na 10 minut ve vodě, abyste odstranili všechny bakterie. Je nutné, aby skořápky byly stále pod vodou. Mezitím si předehřejte troubu na 100 °C. Skořápky dejte na pekáč a pečte je v troubě po dobu 15 minut. Nakonec je pomocí mixéru rozmixujte do prášku. ½ lžičky prášku smíchejte s vodou a vypijte. Vaše kosti budou silné a zdravé.

Sdílejte článek