V poslední době chřipka všude, kam se podíváte? Připravte si tuto ozdravnou Cajunskou kuřecí nudlovou polévku, která Vás postaví na nohy!

Období nemocí je tu a chřipka řádí téměř všude. Rozhodli jsme se proto s Vámi dnes sdílet recept na tuto výbornou a navíc ozdravnou polévku, která předčí jakýkoliv vývar. Nejen, že Vás postaví opět do formy, ale zároveň Váš žaludek příjemně zasytí a zahřeje!

Co budete potřebovat?

  • 1 ČL extra panenského olivového oleje
  • kuřecí prsa
  • špetku soli
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • 1 šálek nakrájené cibule
  • 2 stonky celeru, nakrájeného
  • 1 šálek nakrájené červené papriky
  • 1 PL cajunského koření (bez soli)
  • 1/2 ČL česnekového prášku
  • 1/2 ČL cibulového prášku
  • 1/2 ČL papriky
  • 1 PL čerstvé citrónové šťávy
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 šálek nudlí
  • 1/4 šálku čerstvě nasekané petrželky

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velkém hrnci si při střední teplotě zahřejte olej.
  2. Osolte si kuřecí prsa a osmažte je dozlatova, cca 5 minut z každé strany.
  3. Poté maso nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostičky.
  4. V hrnci si opět zahřejte olej a poté přidejte česnek a cibuli. Smažte 4-5 minut.
  5. Přidejte celer, červenou papriku, cajunské koření, česnekový prášek, cibuli, papriku a sůl. Smažte další 3 až 4 minuty.
  6. Přidejte citrónovou šťávu, vývar a 1/2 šálku vody, a přiveďte k varu.
  7. Přidejte nudle a vařte dle pokynů na balení (cca 10 minut).
  8. Poté přimíchejte kuřecí maso se zbývajícími šťávami a petrželkou.
  9. Podávejte okamžitě.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Můj táta jí černý pepř pravidelně. Když jsem zjistila, proč to dělá, začala jsem to dělat také