Období nemocí je tu a chřipka řádí téměř všude. Rozhodli jsme se proto s Vámi dnes sdílet recept na tuto výbornou a navíc ozdravnou polévku, která předčí jakýkoliv vývar. Nejen, že Vás postaví opět do formy, ale zároveň Váš žaludek příjemně zasytí a zahřeje!
Co budete potřebovat?
- 1 ČL extra panenského olivového oleje
- kuřecí prsa
- špetku soli
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 šálek nakrájené cibule
- 2 stonky celeru, nakrájeného
- 1 šálek nakrájené červené papriky
- 1 PL cajunského koření (bez soli)
- 1/2 ČL česnekového prášku
- 1/2 ČL cibulového prášku
- 1/2 ČL papriky
- 1 PL čerstvé citrónové šťávy
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 1 šálek nudlí
- 1/4 šálku čerstvě nasekané petrželky
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velkém hrnci si při střední teplotě zahřejte olej.
- Osolte si kuřecí prsa a osmažte je dozlatova, cca 5 minut z každé strany.
- Poté maso nechte vychladnout a nakrájejte ho na kostičky.
- V hrnci si opět zahřejte olej a poté přidejte česnek a cibuli. Smažte 4-5 minut.
- Přidejte celer, červenou papriku, cajunské koření, česnekový prášek, cibuli, papriku a sůl. Smažte další 3 až 4 minuty.
- Přidejte citrónovou šťávu, vývar a 1/2 šálku vody, a přiveďte k varu.
- Přidejte nudle a vařte dle pokynů na balení (cca 10 minut).
- Poté přimíchejte kuřecí maso se zbývajícími šťávami a petrželkou.
- Podávejte okamžitě.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Můj táta jí černý pepř pravidelně. Když jsem zjistila, proč to dělá, začala jsem to dělat také