Potěšte své blízké chutnou a zdravou polévkou s knedlíčky. Můžete si být jisti, že lepší ještě nikdo nikdy nejedl. Přitom stačí pár ingrediencí a celkem jednoduchý postup vaření. Podívejte se, jak na to -
Menu

Potěšte své blízké chutnou a zdravou polévkou s knedlíčky. Můžete si být jisti, že lepší ještě nikdo nikdy nejedl. Přitom stačí pár ingrediencí a celkem jednoduchý postup vaření. Podívejte se, jak na to

Sychravé podzimní večery se blíží a skvělou variantou k večeři tak může být chutná, teplá polévka. Polévka nejen zasytí, ale i zahřeje a zároveň pomůže, když se projeví první příznaky nachlazení či chřipky. Polévka je totiž obvykle velmi rafinovanou kombinací zeleniny a bylinek, které mají na náš organismus pozitivní vliv a pomáhají stimulovat náš imunitní systém. Dnes vám přinášíme jednoduchý recept právě na takovou chutnou, rychlou a zároveň léčivou polévku s knedlíčky.

Co budete na výrobu naší polévky potřebovat?

Na vývar si připravte jeden a půl polévkové lžíce sádla či dvě lžíce oleje, dva stroužky česneku, jednu větší cibuli, jednu petržel, dvě mrkve, třetinu kořene celeru, sladkou a pálivou papriku, pepř a sůl. Na knedlíčky budete potřebovat čtyři vařené brambory, padesát gramů mouky, dvacet gramů másla, jeden žloutek, petrželku, sůl a pepř. Pokud máte k dispozici další koření, můžete do polévky přidat například i libeček, tymián či pažitku.

Jak na to?

Začneme tím, že si na sádle či oleji zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Dále k ní přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a celé stroužky česneku, zamícháme a přidáme sůl, oba druhy papriky a pepř. Vše zlehka orestujeme a následně zalijeme vodou a necháme zvolna vařit, dokud zelenina nezměkne. Mezitím si připravíme knedlíčky.

První krokem je rozmačkání vařených brambor. K nim pak přidáme moukou, rozpuštěné máslo a žloutek. Vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá hmota. Do této hmoty následně přidáme najemno nasekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem. Hmota na knedlíčky je hotová a nezbývá nic jiného, než knedlíčky jeden po druhém vymodelovat. Knedlíčky pak vložíme do polévky a vaříme po dobu přibližně dvou až tří minut, v závislosti na velikosti knedlíčků. Obecně platí, že čím větší knedlíčky jsme vytvořili, tím déle je třeba je vařit. Polévka je hotová a můžeme podávat.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Když poprvé připravila tento pizza závin, každý se do něho…

Zapomeňte na klasiku v podobě jednohubek nebo chlebíčků. Až budete chtít někoho pohostit něčím co je skutečně skvělé, tak jim připravte…
RECEPTY

Nejlepší vajíčková pomazánka na světě. Manžel i děti ji milují.…

Vajíčka jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku, jejich konzumace se v posledních letech ale příliš nedoporučovala. Poslední výzkumy však ukazují, že vejce…
RECEPTY

Lahodný krémový dezert, který bude chutnat každému. Jakmile ho upečete,…

Dorty a dezerty jsou slabostí mnoha z nás, nejen odpolední káva s nimi totiž chutná mnohem lépe než bez nich. Zároveň se…
RECEPTY

Recept na dokonalé palačinky! Netrhají se a nepřipalují a jakmile…

Co takhle dopřát si chutnou snídani nebo dezert ve formě palačinek? Tuto sladkou pochoutku jistě všichni známe již z dětských let…
RECEPTY

Nejlepší pochoutková pomazánka. Vždy musím hned dělat dvě várky, protože…

Zná to většina z nás, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám…
RECEPTY

Prababička mi prozradila tajemství na pravou recepturu langoše. Chutnají 100x…

Léto už je sice nenávratně pryč, ale mnozí z nás si určitě ještě teď vybaví pobyt u vody s langošem v ruce. Nemusíte…