Potěšte své blízké chutnou a zdravou polévkou s knedlíčky. Můžete si být jisti, že lepší ještě nikdo nikdy nejedl. Přitom stačí pár ingrediencí a celkem jednoduchý postup vaření. Podívejte se, jak na to

Sychravé podzimní večery se blíží a skvělou variantou k večeři tak může být chutná, teplá polévka. Polévka nejen zasytí, ale i zahřeje a zároveň pomůže, když se projeví první příznaky nachlazení či chřipky. Polévka je totiž obvykle velmi rafinovanou kombinací zeleniny a bylinek, které mají na náš organismus pozitivní vliv a pomáhají stimulovat náš imunitní systém. Dnes vám přinášíme jednoduchý recept právě na takovou chutnou, rychlou a zároveň léčivou polévku s knedlíčky.

Co budete na výrobu naší polévky potřebovat?

Na vývar si připravte jeden a půl polévkové lžíce sádla či dvě lžíce oleje, dva stroužky česneku, jednu větší cibuli, jednu petržel, dvě mrkve, třetinu kořene celeru, sladkou a pálivou papriku, pepř a sůl. Na knedlíčky budete potřebovat čtyři vařené brambory, padesát gramů mouky, dvacet gramů másla, jeden žloutek, petrželku, sůl a pepř. Pokud máte k dispozici další koření, můžete do polévky přidat například i libeček, tymián či pažitku.

Jak na to?

Začneme tím, že si na sádle či oleji zlehka osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Dále k ní přidáme nakrájenou mrkev, petržel, celer a celé stroužky česneku, zamícháme a přidáme sůl, oba druhy papriky a pepř. Vše zlehka orestujeme a následně zalijeme vodou a necháme zvolna vařit, dokud zelenina nezměkne. Mezitím si připravíme knedlíčky.

Čtěte také: 15 ultra rychlých tipů, pomocí nichž Vám práce uteče jedna báseň!

První krokem je rozmačkání vařených brambor. K nim pak přidáme moukou, rozpuštěné máslo a žloutek. Vše důkladně promícháme, aby vznikla jednolitá hmota. Do této hmoty následně přidáme najemno nasekanou petrželku a ochutíme solí a pepřem. Hmota na knedlíčky je hotová a nezbývá nic jiného, než knedlíčky jeden po druhém vymodelovat. Knedlíčky pak vložíme do polévky a vaříme po dobu přibližně dvou až tří minut, v závislosti na velikosti knedlíčků. Obecně platí, že čím větší knedlíčky jsme vytvořili, tím déle je třeba je vařit. Polévka je hotová a můžeme podávat.