Máslovo-bryndzové koule jsou dokonalým a rychlým receptem, který pochází od našeho souseda slováků. Je to chutný recept, který si ti Vaši strávníci doma jistě zamilují. Nemáte-li pak dostatek času a neustále někam spěcháte, je to i jistá možnost, jak připravit vydatnou večeři, která zasytí i ty nejroztáhlejší žaludky!
Co budete potřebovat?
- 150 g bryndzy
- 150 g másla
- petržel, nebo kopr
- pažitku
- 2 stroužky česneku
- pár plátků žitného chleba
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejrpve si umístěte všechny ingredience, až na petržel a žitný chléb, do mixéru a rozmixujte na jemnou homogenní směs. Česnek doporučujeme prolisovat.
- Dle potřeby dochuťte pepřem a solí.
- Hotovou směs si poté uložte cca na 1 hodinu do ledničky ztuhnout.
- Následně si rozdrolte na drobky plátky žitného chleba do jednoho talíře a petrželku si zas nasekejte nadrobno do druhého talíře.
- Poté si vyndejte z lednice hotovou směs a začněte tvarouvat koule dle Vašich představ.
- Každou hotovou kouli poté obalte buď v drobkách z chlebu, nebo v petrželce.
- Hotové koule potom umístěte opět do lednice, přibližně na 30 minut a můžete podávat!
Tip!
Pokud máte možnost, pak Vám doporučujeme přivést si bryndzu přímo ze Slovenska. Tradiční slovenská bryndza totiž vyniká dokonalým spojením chutí!
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: OTEC ROKU: Táta si nechal vytetovat stejnou jizvu jako má jeho syn, aby se cítil lépe