Potřebujete rychlý, ale vydatný pokrm, který zasytí ty Vaše strávníky? Pak vyzkoušejte tradiční slovenskou kuchyni aneb Máslovo-bryndzové koule!

Máslovo-bryndzové koule jsou dokonalým a rychlým receptem, který pochází od našeho souseda slováků. Je to chutný recept, který si ti Vaši strávníci doma jistě zamilují. Nemáte-li pak dostatek času a neustále někam spěcháte, je to i jistá možnost, jak připravit vydatnou večeři, která zasytí i ty nejroztáhlejší žaludky!

Co budete potřebovat?

  • 150 g bryndzy
  • 150 g másla
  • petržel, nebo kopr
  • pažitku
  • 2 stroužky česneku
  • pár plátků žitného chleba
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejrpve si umístěte všechny ingredience, až na petržel a žitný chléb, do mixéru a rozmixujte na jemnou homogenní směs. Česnek doporučujeme prolisovat.
  2. Dle potřeby dochuťte pepřem a solí.
  3. Hotovou směs si poté uložte cca na 1 hodinu do ledničky ztuhnout.
  4. Následně si rozdrolte na drobky plátky žitného chleba do jednoho talíře a petrželku si zas nasekejte nadrobno do druhého talíře.
  5. Poté si vyndejte z lednice hotovou směs a začněte tvarouvat koule dle Vašich představ.
  6. Každou hotovou kouli poté obalte buď v drobkách z chlebu, nebo v petrželce.
  7. Hotové koule potom umístěte opět do lednice, přibližně na 30 minut a můžete podávat!

Tip!

Pokud máte možnost, pak Vám doporučujeme přivést si bryndzu přímo ze Slovenska. Tradiční slovenská bryndza totiž vyniká dokonalým spojením chutí!

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: OTEC ROKU: Táta si nechal vytetovat stejnou jizvu jako má jeho syn, aby se cítil lépe