Pozor! Mouka, která může způsobovat nádory na ledvinách a problémy se štítnou žlázou.

Věděli jste, že většina chronických onemocnění a předčasných úmrtí pochází ze standartní americké stravy? Bohužel většina jídel, které denně konzumujeme nás pomalu zabíjí, a to včetně široce konzumované bílé mouce.

V současné době je mouka vyrobena u pšenice, je ošetřená insekticidy, pesticidy a fungicidy. Až 60 chemikálií bylo schváleno k výrobě bílé mouky.

5 tajemství o bílé mouce, které vás budou šokovat!

Čtěte také: Nechali jste někdy těsto kynout přes noc? Doporučujeme vyzkoušet! Těsto je pak dokonale vláčné!

1. Bílá mouka nemá žádné živiny

Během výrobního procesu se odstraní klíčky pšenice, které obsahují 75% vitaminů a minerálů. Kromě toho se ztratí až 97% vlákniny. Tento procest odstraňuje 70% železa, vitaminů B a hořčíku, 50 procent vápníku všechen vitamin E.

2. Přidaný bromid draselný

Po odstranění živin je mouka bělena, konzerovována a zesílena oxidem chloričitým. Poté se provádí bělení pomocí uhličitanu amonného, kamence a křídy. V konečné fázi se přidává sorbitan mono-suturovaný, prostředek proti slanění. Nejhorší je, že do mouky se přidává bromit draselný, silné oxidační činidlo. Tuto chemickou látku považuje mezinárodní agentura pro výzkum rakoviny za karcinogenní a v mnoha zemích byla zakázána.[hana-code-insert name=’google‘ /]

3.Bílá mouka je přírodní insekticid 

Bílá mouka je přírodní insekticidSice je to možná neuvěřitelné, ale bílá mouka je opravdu přirozený insekticid. To znamená, že pokud se hmyz dostane do sáčku bílé mouky a začne ji jíst, tak zemře. Bílá mouka zabíjí veškerý hmyz, terý se pokusí zkonzumovat.

4. Obsahuje L-cystein

L-cystein, což je esenciální aminokyselina, je přidáván do pečiva pro urychlení průmyslového zpracování. Najdete ho ve většině sušenek, těstovinách,
v jídle z fast foodu, pečivu a pizze. Jiné zdroje této aminikyseliny zahrnují kravské rohy, ropné vedlejší produkty, kuřecí peří. Dokonce stojí za zmínku, že L-cystein pochází z Číny, země se špatnou historii regulace potravin.

5. Bílá mouka obsahuje kontaminant způsobující cukrovku

V neposlední řadě obsahuje bíla mouka alloxan, látku, která je čistá. Bylo věděcky prokázáno, že negativně ovlivňuje pankreas a ničí beta buňky. Více studií také ukázalo, že účinky alloxanu mohou být sníženy vitaminem E, který chrání laboratorní krysy před aloxanem.