Jste pracovně vytížená, ale ráda rodině připravujete dorty? Vyzkoušejte tento rychlý a úžasný nepečený kaštanový dort!

 

Letní zákusky jsou nejvděčnější v tom, že zasytí i osvěží zároveň. Nyní však nemáme na mysli jednoduché smetanové dorty, které jsou stejně dobré, ale skutečnou lahůdku pouze pro ty nejmlsnější jazýčky. Tento studený čokoládově-kaštanový dort si zamilujete.

Co budete potřebovat

Na těsto:

Čtěte také: Nikdy jsem si neuměla udělat domácí pedikúru. Pak jsem narazila na těchto 6 tipů, díky kterým moje nohy a nehty vypadají úžasně!

  • 2 kostky kaštanového pyré
  • 200 g sušenek
  • 500 ml mléka
  • pár kapek rumu nebo rumového aroma
  • pár piškotů
  • cukr podle chuti

Na náplň:

  • 2 balíčky vanilkového pudinku, nejlépe Zlatý klas
  • 1 litr mléka
  • 200 g cukru
  • 250 g másla
  • smetana ke šlehání dle chuti jako poleva

Jak na to?

Sušenky si rozdrťte na drobno. Smíchejte je s kaštanovým pyré, cukrem podle chuti, rumem a mlékem. Vypracujte tužší směs, kterou následně vyložte dortovou formu. Pečící papír do formy můžete a nemusíte dát. Sušenkovou kaštanovou směs rozmačkejte jen na dno formy, ne po okrajích.

Ze dvou balíčků vanilkového pudinku, cukru a litru mléka uvařte běžným způsobem vanilkový pudink. Jakmile je puding dovařen, přidejte do něj máslo a důkladně pudink míchejte, dokud se máslo zcela neroztaje a zabuduje do pudinku.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Počkejte, dokud pudink nevychladne a když je studený, nebo alespoň vlažný, polovinu z něj vylijte na sušenkovo-kaštanovou směs. Na pudink dejte jednu vrstvu piškotů a na ni vylijte zbylou polovinu pudinku.

Na vrch dortu si vyšlehejte šlehačku. Dort nechte zchladit alespoň na několik hodin, nejlépe však na noc. Podávejte posypané kakaem.

Přejeme dobrou chuť!