Pradědův meruňkový džem bez chemie a želé: Nepřekonatelná chuť, kterou získáte touto ingrediencí – kdo ochutná, už jiný nechce!

V dnešní době jsou regály v obchodech plné marmelád, džemů a jiných ovocných pomazánek. Určitě jsou dobré, ale mají jednu velkou nevýhodu. Pokud se nejedná o nějakého spolehlivého bio výrobce či dodavatele, budou tyto produkty většinou plné chemie nebo umělého želírovacího cukru. Chcete-li si opravdu pochutnat na kvalitní marmeládě nebo džemu, třeba meruňkovém, doporučujeme vám udělat si tento džem doma. Můžete k tomu vyzkoušet osvědčený recept našich babiček, který se předává po generace. Neobsahuje žádnou chemii ani želírovací cukr. Je to čistá práce, která skvěle chutná. Přesvědčte se sami.

Domácí džem je nejlepší

Džemy a marmelády jsou oblíbenou formou mazání na pečivo. Každý jistě zná chuť a vůni čerstvě namazaného chleba s máslem a džemem. Pokud máte doma meruňky nebo jiné ovoce nazbyt, určitě si zkuste udělat domácí džem. Tento meruňkový džem je fantastickým řešením mnoha sladkých jídel, skvěle se hodí do zákusků, palačinek nebo jen tak na chleba. Neobsahuje žádnou chemii, jeho příprava je snadná a jeho chuť fantastická. Z uvedené dávky připravíte až 15 malých sklenic domácího džemu.

Ingredience na přípravu

Udělejte si skvělý domácí meruňkový džem. Budete k tomu potřebovat následující ingredience: 3,5 kg meruněk nebo jiného ovoce, 2 kg cukru krystal a kyselinu citronovou. Sami vidíte, že vám k tomu budou stačit jen 3 základní suroviny. Samozřejmě si připravte zásobu sklenice, do kterých budete džem ukládat. Postup přípravy džemu je následující.

Čtěte také: Hindské ženy mají krásnou, čistou pleť. Jejich tajemství je jedna rostlina

Hotovo do dvou dnů

Meruňky si řádně umyjte, vypeckujte a zbavte je hnědých částí. Následně je vložte do hrnce, zasypte je cukrem, přidejte další vrstvu meruněk a opět vrstvu cukru. Takto naložený hrnec nechte stát na chladném místě do druhého dne. Následně je rozmačkejte jako bramborovou kaši a za stálého míchání je uvařte. Při houstnutí přidejte kyselinu citronovou, promíchejte a počkejte, dokud džem neztuhne. Poté horký džem nalije do sklenic a 10 minut sterilizujte. Nakonec uzavřete víčkem a uložte.