Pravděpodobně je máte doma i Vy! Přestaňte používat těchto 5 „jedů“!

Pravděpodobně jste nevěděli, jak nebezpečné a škodlivé může být těchto 5 „jedů“, a proto je každý den konzumujete. Ale teď Vám o nich vše řekneme, a tak nebudete moc mít žádné výmluvy.

Bílá rýže, rafinovaná sůl, pasterované kravské mléko, rafinovaný cukr a bílá mouka jsou pět bílých jedů, protože obsahují jen velmi málo živin, bílkovin a vitamínů. Pokud pravidelně konzumujete těchto 5 výrobků, zvyšujete riziko hypertenze, cukrovky a dalších běžných onemocnění. Věděli jste, že lidé, kteří konzumují bílou rýži 5x týdně, mají až o 17 % vyšší riziko vzniku cukrovky? To je jen jeden příklad toho, jak mohou být tyto produkty nebezpečné a škodlivé. Musíte je znát lépe, než se rozhodnote, že je budete každý den jíst!

Vyhněte se těmto 5 bílým „jedům“ obloukem!

Rafinovaná mouka

Čtěte také: Langoše plněné sýrem a klobásou: Netradiční pochoutka, kterou si okamžitě zamilujete!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Bílá mouka je téměř čistý škrob a obsahuje jen malé množství živin původního zrna. Další chemické ošetření vede k tvorbě zrnitého produktu nazývaného alloxan používaného v průmyslu pro lékařský výzkum diabetu u zdravých myší.

Rafinovaný cukr

Bílý cukr nelze považovat za potravinu, ale za čistou chemickou látku, která se získává z rostlinných zdrojů, jako je cukrová třtina nebo řepa. Poté je jeho šťáva extrahována v tomto procesu, který úplně odstraňuje všechny vláknotvorné bílkoviny a až 90 % zdravých živin.

K odstranění kapaliny (obsahující cukr) přidávají vápno, což vytváří alkalickou reakci, která zabíjí téměř všechny vitamíny. Pak přidávají oxid uhličitý k urychlení procesu vápna. Poté tato sladká kapalina prochází trubkami, které odstraňují všechny nečistoty. Následně přichází další ošetření síranem vápenatým a bělícím roztokem kyseliny sírové, což výrobku „cukru“ zanechává téměř bílou barvu.

Rafinovaný cukr neobsahuje žádné bílkoviny, vitamíny, minerály, neobsahuje žádné enzymy, žádné mikročástice, nemá vlákninu, nemá tuky a nemá žádný užitek v lidské stravě. Tento cukr poskytuje jen energii a nic víc.

Pasterizované kravské mléko

[hana-code-insert name=’google‘ /]Proces pasterizace by mohl pomoci mléku prodloužit životnost, ale náklady na to jsou vysoké. Proces pasterizace tak akorát odstraňuje cenné enzymy, vitamíny A, C, B6 a B12, a současně umožňuje přenos hormonů a antibiotik do mléka. Postup pasterizace také zabíjí prospěšné bakterie, které lze nalézt v syrovém mléce, jako je například laktobacillus acidophilus. Proces pasterizace také ničí až 20 % jódu přítomného v syrovém mléce, způsobuje zácpu a obecně bere z mléka jeho nejdůležitější vlastnosti.

Rafinovaná rýže

Bílá rýže může výrazně zvýšit hladinu glukózy v krevním oběhu, což představuje riziko pro cukrovkáře.

Zpracování bílé rýže zahrnuje proces rafinace, který odstraňuje vnější vrstvu a klíčky. A v podstatě to, co zůstává, je endosperm, který se skládá převážně ze škrobu.

Rafinovaná sůl

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Sůl, kterou všichni používáme, je v zásadě chlorid sodný. Tento výrobek zvyšuje riziko vzniku některých kardiovaskulárních problémů. Rafinovaná sůl má svůj podíl škodlivých vedlejších účinků na ty, kteří ji pravidelně konzumují. Zatímco stolní sůl má jód, který je nezbytný pro Vaše dobré zdraví, mnoho zpracovaných nebo nezdravých potravin, které obsahují sůl, nemají přidaný jód.

Fluorid je další přísada obsažená v procesu rafinace soli, která může být pro Vás špatný, když ho konzumujete příliš mnoho. Pokud konzumujete příliš mnoho soli, můžete skončit s problémy s vysokým krevním tlakem.

Opravdu doufáme, že přestanete jíst těchto pět „jedů“ a do Vaší stravy přidáte mnohem zdravější potraviny (ovoce, zeleninu, celozrnné potraviny apod.).

Doufáme, že se Vám tento článek líbil, a nezapomenete ho tak sdílet se svými přáteli a rodinou :-)!