Umývání kuřete je pro většinu lidí naprosto normální činnost. Jak se jinak zbavit zbytků krve a nečistot? Neuvěříte tomu, ale všechno je jinak. Pokud kuře omyjete pod tekoucí vodou, uděláte strašlivou chybu. Můžete si totiž přivodit závažné zdravotní potíže a pokud tak činíte odjakživa i chronické nemoci. Přečtěte si následující článek a dozvíte se vše, co jste o umývání kuřat určitě ani netušili.

Nebezpečná bakterie

Také vám vždy maminka kladla na srdce, abyste kuře pekli dostatečně dlouho a maso šlo pěkně od kosti? Nedopečené kuře je jako časovaná bomba. Pokud ho důkladně neuvaříte, riskujete zdravotní problémy. Že je to nesmysl? Není.

Kuřecí není hovězí

Hovězí jíme krvavé a někdy i syrové. A nikomu to nevadí. Tak proč to tak není i u kuřete? Obsahuje totiž nebezpečnou bakterii, která se zničí pouze tepelnou úpravou. Pamatujete si na zprávy o tábornících, kteří prodělali otravu jídlem? Nebo jste si koupili kuřecí sendvič někde u stánku a sami jste skončili v nemocnici? Můžou za to neřádi – bakterie, které žijí na kuřecí kůži.

Nakazit se můžete i během mytí

Pokud myjete kuře pod tekoucí vodou, voda šplouchá všude okolo. I na vás, vaše oblečení, ruce a někdy i obličej. A to je to nejhorší, co se může stát. Bakterie se totiž snadno dostane do vody a skrze ni se přenese až na vaše tělo.

Věděli jste, že bakterie se tímto způsobem mohou roznést do vzdálenosti půl metru od dřezu? Hrají si vaše děti okolo vás, když vaříte? Pak riskujete problém. Tato bakterie totiž způsobuje zvracení, horečky a průjmy.

Zkrátka otrava jako z učebnice. Pokud se nechcete bakterií nakazit, stačí kuře před vařením nemýt. V lednici byste syrové kuře měli skladovat daleko od ostatních potravin a nechat ho v nějaké nádobě, aby se ničeho nedotýkalo. Pokud kuře krájíte na prkýnku, pořádně ho před dalším použitím umyjte.

Sdílejte článek