Křupavé zvenku a neuvěřitelně jemné zevnitř – takto chutnají brambory připravené podle následujícího receptu. Šéfkuchaři se shodli na jednom: po zmrazení je chuť brambor mnohem lahodnější než při běžné přípravě! Pro ještě lepší chuť k nim můžete přidat trochu čerstvého česneku, máslo a rozmarýn.
Co budete potřebovat?
- 1 kg brambor
- 100 ml slunečnicového oleje
- ½ ČL soli
Jak na to?
- Vezměte si brambory, zbavte je slupky a důkladně je omyjte pod proudem vody.
- Nalijte si vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Vložte do ní brambory a nechte podruhé přivést k varu – na cca 6 až 8 minut. Poté nechte brambory vychladnout.
- Ostrým nožem proveďte na každém bramboru malé příčné zářezy.
- Takto připravené brambory zabalte do potravinové fólie, nebo do igelitového sáčku. Vložte je do mrazáku na 1 hodinu.
- Po uplynutí času je vyjměte z mrazáku a umístěte na pánev, nebo do hlubokého plechu na pečení. Přilijte k nim olej a plech vymažte ze všech stran.
- Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte 30-40 minut, dokud brambory nezískají pěknou nahnědlou barvu. Během pečení je nezapomeňte obrátit na druhou stranu.
Po přípravě okamžitě odstraňte brambory z oleje. Uvnitř budou křehké a drobivé, no zvenku lahodně křupavé. Ideální příloha (nejen) k masovým pokrmům!
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Přemýšleli jste někdy o tom, co se stane s Vaším tělem, když přestanete kouřit?