Před vařením brambory dávám vždy na hodinu do mrazáku. Díky tomu jsou zkrátka jedinečné!

Křupavé zvenku a neuvěřitelně jemné zevnitř – takto chutnají brambory připravené podle následujícího receptu. Šéfkuchaři se shodli na jednom: po zmrazení je chuť brambor mnohem lahodnější než při běžné přípravě! Pro ještě lepší chuť k nim můžete přidat trochu čerstvého česneku, máslo a rozmarýn.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 100 ml slunečnicového oleje
  • ½ ČL soli

Jak na to?

  1. Vezměte si brambory, zbavte je slupky a důkladně je omyjte pod proudem vody.
  2. Nalijte si vodu do hrnce a přiveďte ji k varu. Vložte do ní brambory a nechte podruhé přivést k varu – na cca 6 až 8 minut. Poté nechte brambory vychladnout.
  3. Ostrým nožem proveďte na každém bramboru malé příčné zářezy.
  4. Takto připravené brambory zabalte do potravinové fólie, nebo do igelitového sáčku. Vložte je do mrazáku na 1 hodinu.
  5. Po uplynutí času je vyjměte z mrazáku a umístěte na pánev, nebo do hlubokého plechu na pečení. Přilijte k nim olej a plech vymažte ze všech stran.
  6. Troubu si předehřejte na 180 stupňů a pečte 30-40 minut, dokud brambory nezískají pěknou nahnědlou barvu. Během pečení je nezapomeňte obrátit na druhou stranu.

Po přípravě okamžitě odstraňte brambory z oleje. Uvnitř budou křehké a drobivé, no zvenku lahodně křupavé. Ideální příloha (nejen) k masovým pokrmům!

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Přemýšleli jste někdy o tom, co se stane s Vaším tělem, když přestanete kouřit?