Snídaně je základ celého dne, a proto by měla být dostatečně sytá. Recept, který Vám dnes přinášíme je vskutku vydatný. Jde o dokonalé spojení mletého masa a vajec ala volské oko.
Pokrm nejen, že chutná skvěle, ale zároveň je krásný i na pohled. Ať tedy tuto snídani připravíte komukoliv, již na první pohled bude nadšený. A to si představte jeho reakci, až pokrm ochutná.
Co budete potřebovat?
- 250 g mletého masa
- 1 cibuli
- 1 plátek bílého chleba, nebo kukuřici
- 4 vejce
- 1 PL rostlinného oleje
- černý pepř, sůl podle chuti
- čerstvou petrželkou
Jak na to?
- Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na rostlinném oleji.
- Umístěte do misky mleté maso, 1 vejce, smaženou cibuli, namočený chléb, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
- Musím smažit cibuli? Ne, je to záležitost vkusu a preferencí. Dokonce se říká, že se syrovou cibulí jsou kotletky mnohem šťavnatější. S tímto tvrzením zcela souhlasíme!
- Ze směsi mletého masa si vytvořte bochánky a vyložte je na pekáč vyložený pečícím papírem.
- V mletém masu vytvořte malé důlky a do nich rozklepněte vejce.
- Pak už jen stačí opepřit a osolit.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.
- Na ozdobu si najemno nakrájejte čerstvou petrželku.
Doporučení!
- Pokud nemáte rádi tekutý žloutek, ponechte pokrm v troubě delší dobu.
- Vejce můžete také posypat na závěr pečení strouhaným tvrdým sýrem.
- Preferujete-li jiné bylinky než petržel, zvolte bylinky dle Vaší chuti. Já např. miluji kombinaci vajíček a bazalky, a tak nikdy nezapomenu přidat sušenou bazalku.
Dobrou chuť přejeme!