Přijela k Vám na víkend návštěva? Pak jim připravte tuto vydatnou snídani! Neznám nikoho, kdo by z ní nebyl unešen!

Snídaně je základ celého dne, a proto by měla být dostatečně sytá. Recept, který Vám dnes přinášíme je vskutku vydatný. Jde o dokonalé spojení mletého masa a vajec ala volské oko.

Pokrm nejen, že chutná skvěle, ale zároveň je krásný i na pohled. Ať tedy tuto snídani připravíte komukoliv, již na první pohled bude nadšený. A to si představte jeho reakci, až pokrm ochutná.

Co budete potřebovat?

  • 250 g mletého masa
  • 1 cibuli
  • 1 plátek bílého chleba, nebo kukuřici
  • 4 vejce
  • 1 PL rostlinného oleje
  • černý pepř, sůl podle chuti
  • čerstvou petrželkou

Jak na to?

  1. Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na rostlinném oleji.

  2. Umístěte do misky mleté ​​maso, 1 vejce, smaženou cibuli, namočený chléb, sůl a pepř. Důkladně promíchejte.
  3. Musím smažit cibuli? Ne, je to záležitost vkusu a preferencí. Dokonce se říká, že se syrovou cibulí jsou kotletky mnohem šťavnatější. S tímto tvrzením zcela souhlasíme!
  4. Ze směsi mletého masa si vytvořte bochánky a vyložte je na pekáč vyložený pečícím papírem.

  5. V mletém masu vytvořte malé důlky a do nich rozklepněte vejce.

  6. Pak už jen stačí opepřit a osolit.
  7. Pečte v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů cca 25 minut.
  8. Na ozdobu si najemno nakrájejte čerstvou petrželku.

Doporučení!

  1. Pokud nemáte rádi tekutý žloutek, ponechte pokrm v troubě delší dobu.
  2. Vejce můžete také posypat na závěr pečení strouhaným tvrdým sýrem.
  3. Preferujete-li jiné bylinky než petržel, zvolte bylinky dle Vaší chuti. Já např. miluji kombinaci vajíček a bazalky, a tak nikdy nezapomenu přidat sušenou bazalku.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Už jste slyšeli o Růžové himalájské soli? Pokud ji doma ještě nemáte, tak běžte ihned do obchodu si ji koupit! Vaše tělo Vám bude vděčné!