Přímo dokonalý tvarohový koláč, který ulahodí nejen chuťovým buňkám, ale také samotným očím. Vzhled ala šachovnice Vás zkrátka dostane!

Život bez sladkého si snad nikdo neumí ani přestavit. Aby taky jo, že? Vždyť by ten život byl nudný a nesnesitelný, kdybychom si ho jednou za čas nemohli ani trochu osladit.

Protože Vám rádi zlepšujeme náladu, přichystali jsme si pro Vás tento úžasný recept na tvorohový šachovnicový koláč, kteří potěší nejen chuťové buňky, ale také samotné oči. Můžete si být jisti, že Vaše návštěva při podávání tohoto dezertu jisto jistě nezůstane chladná. Tento dezert totiž vykouzlí úsměv na tváři i těm největším mrzoutům.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Tvarohovo-čokoládový koláč

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Kamarádka mi doporučila pravidelnou masáž choditel před spaním. Zkuste ji i vy a uvidíte zázraky.

Na těsto:

  • 50 ml mléka
  • 2 PL kakaa
  • 150 g másla
  • 180 g mouky
  • 3 vejce
  • 1 ČL prášku do pečiva

Na nádivku:

  • 4 vejce
  • 120 g moučkového cukru
  • 700 g tvarohu
  • 200 g smetany
  • 125 g másla
  • 2 PL mouky
  • 1 PL vanilkového extraktu

Na polevu:

  • 100 g čokolády
  • 50 g másla

Jak na to?

  1. Nejprve si v misce smíchejte mléko, kakao a cukr. V hrnci si mezitím rozpusťte máslo. Následně přidejte do hrnce směs mléka a vařte, dokud se všechny složky důkladně nepropojí.
  2. Směs následně nechte vychladit a poté přidejte mouku, prášek do pečiva a vejce. Vše byste měli důkladně promíchat metličkou, či elektrickým mixérem (při nízkých otáčkách).
  3. [hana-code-insert name=’google‘ /]Poté si připravte formu na pečení, kterou nezapomeňte vystlat alobalem, či pečícím papírem. Těsto byste měli do formy nalít rovnoměrně.
  4. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 25 minut.
  5. Poté, co dopečete, těsto po krátkém ochlazení opatrně z formy vyjměte a nechte ho důkladně vychladit.
  6. Teď je na řadě náplň, kterou vyrobíte jednoduše tak, že si vymícháte máslo, práškový cukr a žloutky.
  7. Poté začněte pomalu a po částech přidávat tvaroh a smetanu. Šlehat byste měli do té doby, než získáte jednotnou hladkou konzistenci. Na závěr nezapomeňte přidat bílky a vanilkový extrakt. Vše však musí být velmi kvalitně vyšleháno! Výslednou směs umístěte na chvilku do ledničky.
  8. Vychlazené čokoládové těsto si už teď můžete nařezat na cca 10 rovných pásů jednotné šířky.
  9. Opět si vystelte pečící formu alobalem, či pečícím papírem a čokoládové pásy vyskládejte do formy ve stejné vzdálenosti od sebe, tak jako je na obrázku níže.
  10. [hana-code-insert name=’google‘ /]Výsledná volná místa poté vyplňtě hotovou a vychlazenou tvarohovou náplní.
  11. Poté proveďte celý proces skládání ještě jednou, tak aby vzniklo druhé patro, a tudíž slíbená šachovnice, viz. obrázek níže.
  12. Posledním krokem je výroba polevy, kterou připravíte tak, že si rozpustíte ve vodní lázni čokoládu s máslem. Doporučujeme použít mléčnou a hořkou ve stejném poměru! Výslednou polevou už jen stačí hotový koláč potřít a vložit zatuhnout do ledničky, alespoň na půl hodiny.
  13. Navrch můžete použít ještě strouhané hobliny čokolády.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Tip!

Dle chuti můžete zaměnit smetanu za bílý jogurt a vanilkový extrakt za běžně dostupný vanilkový cukr. Kdybyste chtěli, je možné také využít ricottu, či mascarpone místo tvarohu.

Dobrou chuť přejeme!