Příprava kuřecího má svá pravidla. Řada lidí dělá zásadní chyby

Kuřecí maso je velice oblíbené a poptávka po něm, má v posledních letech vzrůstající trend. Je velice vhodné pro dietní stravování, se kterým v podstatě jde ruku v ruce. Dále ho lidé rádi připravují pro svoji mimořádnou jednoduchost, v porovnání s ostatními druhy masa, a dále pro svoji jemnost a jednoduchou stravitelnost. Kuřecí maso je také bohaté na

  • Fosfor
  • Draslík
  • Hořčík
  • Železo

Ovšem připravit kuřecí maso tak, abychom se vyvarovali různých nešvarů a finální pokrm chutnal tak, jak má, dá možná zabrat více, než si dokážete představit. Jak tedy na to?

Kuřecí maso raději neumývejte

V mytí kuřecího masa byste se měli mít na pozoru, a to převážně z důvodu, že povrch masa může představovat pastvu pro bakterie všech možných druhů. Pokud je tedy kuřecí maso např. špinavé od krve, lze jej omýt ve vysokostěnné nádobě. Předcházíme tak rozptýlení bacilů do naší kuchyně.

Čtěte také: Banánové slupky do koše? Nepřipravujte se zbytečně o nejlepší možné hnojivo pro růže i zeleninu!

Mnozí experti pro hygienu však uvádí, že kuřecí maso je při průmyslové výrobě řádně ošetřeno, právě proti vzniku nežádoucích bakterií, tudíž není potřebné maso při vybalení dále omývat.

Teplotu spíše nižší

Při přípravě kuřecího masa bychom se měli vyvarovat smažení či pečení za vyšších teplot. Za ideální teplotu se doporučuje 75 stupňů. Pro bližší specifikaci aktuální teploty se pak doporučuje použít tzv. teploměr masa, který se hojně používá při vaření například v restauracích.

Až bude maso tepelně upravené, dejte si pozor na to, abyste BBQ omáčku na maso nenalili příliš brzy. V případě, že omáčku nalijeme na maso ihned po tepelné úpravě, začne omáčka na povrchu masa karamelizovat, což má následně nežádoucí účinky na chuť masa. Proto raději 5 minut počkejte a nechte maso po úpravě tzv. odpočinout.

Perfektní přílohou ke kuřecímu masu je bezesporu grilovaná zelenina. Lidé ji ke kuřecímu masu volí velmi často, ačkoliv si ne každý z nich uvědomuje, potencionální problém s konečnou vůní ugrilované zeleniny. Dbejte na to, aby zelenina nebyla připravována ve stejné pánvi, kde se předtím připravovalo maso. Vůni zeleniny pak přebije chuť kuřecího masa.