Připravte dokonalou roládu, která se vám rozplyne na jazyku za 25 minut

Připravili jsme pro vás recept, který bude doslova božskou manou každého labužníka. Stačí pouhých 25 minut a můžete ochutnat roládu, která se vám doslova rozplyne na jazyku. Ořechovou roládu s krémem připraví i naprostí začátečníci. Její vůně provoní celý byt a navodí slavnostní atmosféru.

Na roládu budete potřebovat:

na těsto

Čtěte také: Klasika zase trochu jinak: kapr obalovaný v mandlových lupínkách. Ochutnáte?

5 vajec
1 lžíci medu
1 šálek polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
½ šálku cukru krystal
vanilkové aroma

na krém

1 plechovku karamelového Salka
1 šálek mletých ořechů
2 polévkové lžíce medu
lžičku mleté skořice
mleté ořechy (na ozdobu)

Postup:

Předehřejte si troubu na 180 stupňů. Plech vyložte pečícím papírem. Vejce ušlehejte spolu s cukrem do hladké pěny a vmíchejte med. Postupně přisypte mouku smíchanou s práškem do pečiva a jako poslední vmíchejte vanilkové aroma. Těsto rovnoměrně naneste na plech a pečte 10 – 15 minut.


V míse si smíchejte veškeré suroviny na výrobu krému. Upečený plát těsta potřete částí krému, následně jej pevně srolujte. Srolovanou roládu potřete zbylým krémem a obalte ji ořechy.