Připravte se na Vánoce se vším všudy! Máme pro vás skvělý tip na Vánoční punč!

Vánoce pro mnohhé z nás bývají zejména hektickými svátky, o to lepší je, když si v klidu sednete a dáte si Vánoční nápoj, u kterého se alespoň na chvíli odreagujete. Vánoční punč je taková klasika, která by neměla o Vánocích chybět ani u vás doma. Příprava je velmi snadná a punč nebudete chtít dát z ruky. Je to skvělý nápoj na Vánoční večírky, který opravdu dokáže naladit tu správnou Vánoční atmosféru.

Reklama

Pro mě je Vánoční punč už stejně důležitý jako cukroví. Vždy se těším až si večer sednu k nějaké pohádce nebo filmu a budu u toho usrkávat teplý punč, který tak krásně voní a skvěle chutná!

Budete potřebovat :

  • 1 l červeného vína
  • 750 ml vody
  • 50 ml vodky
  • koření na svařené víno (skořice, badyán, hřebíček)
  • vanilkový cukr
  • cukr krystal
  • pomeranč
  • konzerva jahod (či ananasu)

Jak na to?

Reklama

Vezměte si hrnec a nalijte do něj víno a vodu. Přidejte koření na punč – je důležité, aby bylo koření v celku (celá skořice atd.), jelikož v práškovém podání není výsledek dobrý. Existují přímo předpřipravené sáčky s kořením na punč, které lze zakoupit v běžných prodejnách.

Poté ještě přidejte vanilkový cukr a nějakou tu lžičku toho normálního, ale rozhodně to nepřehánějte! Punč můžete později přisladit. Vše promíchejte a prohřejte na plotně.

Do hrnce poté přidejte konzervu s jahodami (i se šťávou) a také pomeranč nakrájený na kolečka (pokud máte radši kyselejší punč, můžete přidat i citrón nebo limetku).

Nyní přichází na řadu tvrdší alkohol. Doporučujeme pouze čirý alkohol jako je vodka nebo slivovice. Přilejte ho k ostatním ingrediencím cca 2 dcl.

A teď už jen nechte všechno prohřát. Určitě ale dejte pozor, aby vám punč neprošel varem. Mohlo by to pokazit chuť.

Nakonec už jen ochutnejte a případně přidejte, co tomu chybí – koření, cukr, alkohol – záleží jen na vás!

Podávejte punč horký a jako ozdobu můžete použít například skořici a pomeranč.

Přejeme vám krásné a pohodové svátky! 

 

Reklama