Hledáte-li způsoby, jak ozvláštnit tradiční přípravu kuřecího masa, pak vřele doporučujeme vyzkoušet tyto marinovaná kuřecí stehna a křídla. Jde o lahodný recept, který potěší nejen Váš mlsný jazýček, ale i ten náročný Vašeho partnera.
Co budete potřebovat?
Marináda:
- 1/4 šálku limetkové šťávy
- 1/3 šálku sójové omáčky
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- 3 stroužky česneku, mletého
- 1 ks čerstvého zázvoru, oloupaného a mletého
- 4 zelené cibulky, najemno nakrájené
- 1/2 ČL mleté skořice
- 1/4 ČL mletého muškátového oříšku
- čerstvě mletý černý pepř dle chuti
Maso:
Čtěte také: Moje teta jedla 4 mandle denně po dobu 2 let. Nyní je to úplně jiný člověk, podívejte se, jak se změnila
- Kuřecí stehna a křídla
- plátky limetky
- zelenou cibulku, nakrájenou
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velké misce si smíchejte všechny přísady na marinádu a důkladně je promíchejte.
- Poté přidejte kuřecí stehna a křídla, která v marinádě obalte ze všech stran.
- Přeneste je do ledničky a nechte marinovat nejméně 30 minut, nejlépe však přes noc.
- Poté si zahřejte gril na vysokou teplotu. Zprudka osmahněte ze všech stran, poté stáhněte teplotu a dělejte dalších 20 až 25 minut.
- Podávejte s limetkami a zelenou cibulkou.
Dobrou chuť přejeme!