Připravte si doma tyto lahodná marinovaná kuřecí stehna a křídla! Takovou marinádu jste ještě nejedli!

Hledáte-li způsoby, jak ozvláštnit tradiční přípravu kuřecího masa, pak vřele doporučujeme vyzkoušet tyto marinovaná kuřecí stehna a křídla. Jde o lahodný recept, který potěší nejen Váš mlsný jazýček, ale i ten náročný Vašeho partnera.

Co budete potřebovat?

Marináda:

  • 1/4 šálku limetkové šťávy
  • 1/3 šálku sójové omáčky
  • 1 PL extra panenského olivového oleje
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • 1 ks čerstvého zázvoru, oloupaného a mletého
  • 4 zelené cibulky, najemno nakrájené
  • 1/2 ČL mleté skořice
  • 1/4 ČL mletého muškátového oříšku
  • čerstvě mletý černý pepř dle chuti

Maso:

Čtěte také: Moje teta jedla 4 mandle denně po dobu 2 let. Nyní je to úplně jiný člověk, podívejte se, jak se změnila

  • Kuřecí stehna a křídla
  • plátky limetky
  • zelenou cibulku, nakrájenou

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké misce si smíchejte všechny přísady na marinádu a důkladně je promíchejte.
  2. Poté přidejte kuřecí stehna a křídla, která v marinádě obalte ze všech stran.
  3. Přeneste je do ledničky a nechte marinovat nejméně 30 minut, nejlépe však přes noc.
  4. Poté si zahřejte gril na vysokou teplotu. Zprudka osmahněte ze všech stran, poté stáhněte teplotu a dělejte dalších 20 až 25 minut.
  5. Podávejte s limetkami a zelenou cibulkou.

Dobrou chuť přejeme!