Připravte si doma tyto lahodné Žampióny portobello plněné masovou směsí ze svíčkové! Svého muže tím jistě potěšíte!

Dokonale sytý, zdravý a výživný pokrm ze žampiónů portobello. Tyto žampióny jsou výjimečné svou velikostí, díky čemuž je možné je bez problému naplnit. Dnes jsme si pro Vás připravili masovou směs, kterou jistě potěšíte i svého partnera!

Co budete potřebovat?

  • 3 PL extra panenského olivového oleje
  • 4 střední portobello žampióny, stopky a žábry odstraněny
  • 1 cibuli, nakrájenou na půlměsíce
  • 2 papriky, nakrájené na plátky
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 0,5 kg svíčkové
  • 4 plátky italského sýra provolone
  • nasekanou čerstvou petrželku

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. Na pečícím papírem vyložený pekáč umístěte umyté kloboučky žampiónů portobello s 1 PL olivového oleje, jemně osolte a opepřete. Umístěte je stonky směrem nahoru, ať je můžete naplnit.
  3. Ve velké pánvi při střední teplotě si zahřejte 1 PL olivového oleje. Přidejte cibuli a papriku, nezapomeňte sůl a pepř. Vařte za stálého míchání, dokud zelenina nezměkne, cca 5 minut. Poté odstraňte z tepla.
  4. Přidejte zbývající olivový olej do pánve a zvyšte teplotu na středně vysokou. Opečte si celé steaky (jen osolené a opepřené), cca 3 minuty z každé strany.
  5. Maso poté nakrájejte na menší kousky a smíchejte se směsí zeleniny.
  6. Výslednou masovou směsí následně vyplňte žampióny. Vrch posypte sýrem.
  7. Pečte, dokud žampióny nezměknou a sýr se neroztaví, cca 20 minut.
  8. Ozdobte čerstvou petrželkou a podávájte ještě teplé.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Otoky nohou, dlouhotrvající únava, přetrvávající teplota – jaké jsou další nenápadné příznaky rakoviny?