Dokonale sytý, zdravý a výživný pokrm ze žampiónů portobello. Tyto žampióny jsou výjimečné svou velikostí, díky čemuž je možné je bez problému naplnit. Dnes jsme si pro Vás připravili masovou směs, kterou jistě potěšíte i svého partnera!
Co budete potřebovat?
- 3 PL extra panenského olivového oleje
- 4 střední portobello žampióny, stopky a žábry odstraněny
- 1 cibuli, nakrájenou na půlměsíce
- 2 papriky, nakrájené na plátky
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 0,5 kg svíčkové
- 4 plátky italského sýra provolone
- nasekanou čerstvou petrželku
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Na pečícím papírem vyložený pekáč umístěte umyté kloboučky žampiónů portobello s 1 PL olivového oleje, jemně osolte a opepřete. Umístěte je stonky směrem nahoru, ať je můžete naplnit.
- Ve velké pánvi při střední teplotě si zahřejte 1 PL olivového oleje. Přidejte cibuli a papriku, nezapomeňte sůl a pepř. Vařte za stálého míchání, dokud zelenina nezměkne, cca 5 minut. Poté odstraňte z tepla.
- Přidejte zbývající olivový olej do pánve a zvyšte teplotu na středně vysokou. Opečte si celé steaky (jen osolené a opepřené), cca 3 minuty z každé strany.
- Maso poté nakrájejte na menší kousky a smíchejte se směsí zeleniny.
- Výslednou masovou směsí následně vyplňte žampióny. Vrch posypte sýrem.
- Pečte, dokud žampióny nezměknou a sýr se neroztaví, cca 20 minut.
- Ozdobte čerstvou petrželkou a podávájte ještě teplé.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Otoky nohou, dlouhotrvající únava, přetrvávající teplota – jaké jsou další nenápadné příznaky rakoviny?