Připravte si doma ten nejlepší dip! Hodí se jak do salátů, tak k masu, či pečeným bramborám!

V kulinářských časopisech nebo na internetu se často setkáváme se saláty s neobvyklou kombinací přísad, které si okamžitě chceme připravit. Často však narážíme na jeden hlavní problém, jak si připravit ten správný dip?!

Výběr dobrého dipu je obtížný a někdy téměř nemožný. Ale nezoufejte! Omáčku, kterou Vám dnes nabízíme, se velmi snadno připravuje. Můžete ji přidat do salátů, k masu a zkrátka ke všemu, co uznáte za vhodné.

Co budete potřebovat?

  • 3 PL olivového oleje
  • 7 PL smetany
  • 1 PL citrónové šťávy
  • 1/2 Pl hořčice
  • špetku soli
  • špetku cukru

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Připravte si olivový olej, do kterého přidejte cukr a hořčici. Případně přidejte koření dle Vaší chuti – například česnek v prášku, nebo směs mleté ​​papriky.
  2. Nezapomeňte přidat citrónovou šťávu a zakysanou smetanu. Pokud chcete nízkokalorický dip, zvolte nízkokalorický jogurt bez přísad.
  3. Vše důkladně promíchejte, abyste docílili jednotné konzistence.

Hotovo! Nyní dip můžete použít do Vašeho oblíbeného salátu, nebo podávat s pečenými brambory, bez strachu o zdraví Vašich blízkých.

Čtěte také: Je sádlo špatné? Naopak! Přinášíme vám 10 + 1 důvod, proč mu opět začít věřit a proč se k němu opět vrátit. Jaké klady přináší?

Dobrou chuť přejeme!