V kulinářských časopisech nebo na internetu se často setkáváme se saláty s neobvyklou kombinací přísad, které si okamžitě chceme připravit. Často však narážíme na jeden hlavní problém, jak si připravit ten správný dip?!
Výběr dobrého dipu je obtížný a někdy téměř nemožný. Ale nezoufejte! Omáčku, kterou Vám dnes nabízíme, se velmi snadno připravuje. Můžete ji přidat do salátů, k masu a zkrátka ke všemu, co uznáte za vhodné.
Co budete potřebovat?
- 3 PL olivového oleje
- 7 PL smetany
- 1 PL citrónové šťávy
- 1/2 Pl hořčice
- špetku soli
- špetku cukru
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Připravte si olivový olej, do kterého přidejte cukr a hořčici. Případně přidejte koření dle Vaší chuti – například česnek v prášku, nebo směs mleté papriky.
- Nezapomeňte přidat citrónovou šťávu a zakysanou smetanu. Pokud chcete nízkokalorický dip, zvolte nízkokalorický jogurt bez přísad.
- Vše důkladně promíchejte, abyste docílili jednotné konzistence.
Hotovo! Nyní dip můžete použít do Vašeho oblíbeného salátu, nebo podávat s pečenými brambory, bez strachu o zdraví Vašich blízkých.
Dobrou chuť přejeme!