Připravte si letos na Vánoce řízky lehce netradičně! Vyzkoušejte tyto famózní Kuřecí řízky s Nivou a jarní cibulkou!

I přestože je milujeme, jsou tradiční řízky něco, co máme na talíři několikrát do roka. Pokud tedy hledáte nějakou menší obměnu, pak určitě vyzkoušejte tento famózní recept. Kuřecí řízky s Nivou a jarní cibulkou jsem poprvé ochutnala u své nejlepší kamarádky a doslova jsem se jich nemohla nabažit! Niva jim dodává dokonalou nezapomenutelnou chuť, díky čemuž promění tento jinak zcela tradiční recept na něco nového a vskutku neotřelého.

Co budete potřebovat?

  • 200 g kuřecího masa (prsní, nebo stehenní řízky – dle Vaší chuti)
  • sůl (dle Vaší chuti)
  • mletý pepř
  • 70 g Nivy
  • 1 vejce
  • 1 větší stroužek česneku
  • 1 větší jarní cibulku
  • 30 g polohrubé mouky
  • strouhanku (k obalení)
  • olej (na smažení)

Jak na to?

  1. Nejpve si očistěte a pokrájete kuřecí maso na menší kousky, které poté umístěte do mísy.
  2. Následně přidejte nahrubo nastrouhanou Nivu, lisovaný stroužek česneku, nadrobno nakrájenou jarní cibulku (včetně zelené natě), vejce a polohrubou mouku.
  3. Směs poté osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  4. Výslednou směs rozdělte na dvě části (případně čtyři menší), ze kterých pomocí vlhkých dlaní vytvořte dva větší ovály připomínající kuřecí řízky, které poté obalte v připravené strouhance.
  5. Ačkoliv směs vypadá křehce, nemusíte se bát, při smažení se směs zpevní.
  6. Smažte dozlatova z každé strany.
  7. Doporučujeme řízky po smažení umístit na papírové utěrky, které vsáknou přebytečnou mastnotu.

Doporučení!

Doporučujeme Vám podávat tyto lehce netradiční kuřecí řízky s bramborem a domácí tatarkou, případně s dipem ze zakysané smetany, a zeleninovým salátkem.

Určitě nezapomeňte brambor před podáváním na stůl posypat zbytkem zelené natě jarní cibulky.

Čtěte také: Na konec izolepy přilepila kancelářskou sponku, co vytvořila během 17 sekund je úžasné!

Dobrou chuť přejeme!