I přestože je milujeme, jsou tradiční řízky něco, co máme na talíři několikrát do roka. Pokud tedy hledáte nějakou menší obměnu, pak určitě vyzkoušejte tento famózní recept. Kuřecí řízky s Nivou a jarní cibulkou jsem poprvé ochutnala u své nejlepší kamarádky a doslova jsem se jich nemohla nabažit! Niva jim dodává dokonalou nezapomenutelnou chuť, díky čemuž promění tento jinak zcela tradiční recept na něco nového a vskutku neotřelého.
Co budete potřebovat?
- 200 g kuřecího masa (prsní, nebo stehenní řízky – dle Vaší chuti)
- sůl (dle Vaší chuti)
- mletý pepř
- 70 g Nivy
- 1 vejce
- 1 větší stroužek česneku
- 1 větší jarní cibulku
- 30 g polohrubé mouky
- strouhanku (k obalení)
- olej (na smažení)
Jak na to?
- Nejpve si očistěte a pokrájete kuřecí maso na menší kousky, které poté umístěte do mísy.
- Následně přidejte nahrubo nastrouhanou Nivu, lisovaný stroužek česneku, nadrobno nakrájenou jarní cibulku (včetně zelené natě), vejce a polohrubou mouku.
- Směs poté osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Výslednou směs rozdělte na dvě části (případně čtyři menší), ze kterých pomocí vlhkých dlaní vytvořte dva větší ovály připomínající kuřecí řízky, které poté obalte v připravené strouhance.
- Ačkoliv směs vypadá křehce, nemusíte se bát, při smažení se směs zpevní.
- Smažte dozlatova z každé strany.
- Doporučujeme řízky po smažení umístit na papírové utěrky, které vsáknou přebytečnou mastnotu.
Doporučení!
Doporučujeme Vám podávat tyto lehce netradiční kuřecí řízky s bramborem a domácí tatarkou, případně s dipem ze zakysané smetany, a zeleninovým salátkem.
Určitě nezapomeňte brambor před podáváním na stůl posypat zbytkem zelené natě jarní cibulky.
Čtěte také: Na konec izolepy přilepila kancelářskou sponku, co vytvořila během 17 sekund je úžasné!
Dobrou chuť přejeme!