Připravte si letos na Vánoce ten nejchutnější bramborový salát. Tradiční recept starý přes 40 let se konečně dostal na internet, nyní po něm každý šílí

Vánoce nejsou jenom svátky klidu a míru. Jedná se také o období, které je spojeno s předáváním dárků a také s mnoha jídly. Klasickou je štědrovečerní večeře, kde nesmí chybět ryba a bramborový salát. Pokud ho každý rok děláte v klasické české verzi a už přemýšlíte o změně, zkuste staročeskou variantu. Garantujeme vám, že takto dobrý bramborový salát jste ještě nikdy nejedli.

Základem je netradiční surovina

Aby se vám staročeský bramborový salát povedl, nezapomeňte na jednu důležitou surovinu, která se do tohoto klasického českého nedává. Je to řepa, která by měla být uvařená do měkka a potom nakrájená na kostičky. Druhou netradiční surovinou jsou jablka. Ty stačí jenom oloupat a poté je stejně jako řepu také nakrájíte na kostičky. Uvidíte, že i toto sladké ovoce se do bramborového salátu velmi hodí.

I když se vám to zdá zvláštní, rozhodně se nebojte a tuto kombinaci vyzkoušejte. Alespoň na menším množství. Garantujeme vám, že až tuto přílohu vyzkoušíte, tak už na štědrovečerní tabuli nebude nikdy jiná.

Čtěte také: Přemýšlíte, jak ozvláštnit přípravu kuřecího masa? Vyzkoušejte tento recept na plněná vrstvená kuřecí prsa!

Ostatní ingredience jsou klasické

Další ingredience už se zase tak neliší od tuzemské klasicky. Základem jsou samozřejmě ve slupce uvařené a potom oloupané brambory, které nakrájíte na kostičky. Potom nezapomínejte také na okurky, stejně jako hrášek, popřípadě i mrkev, pokud ji do salátu dáváte. Jistě máte svůj oblíbený recept, kterého se zde můžete lehce držet.

Nejenom majonéza

Do klasického salátu se k surovinám přidává jenom majonéza. A to buď domácí, nebo kupovaná. I tady jen třeba provést drobnou změnu. Majonézu budete potřebovat také, ale kromě ní použijte také zakysanou smetanu. Dále ještě přidejte trochu citronové šťávy, hořčice a samozřejmě sůl a pepř. Vše důkladně promíchejte a váš staročeský bramborový salát je hotový.

Nechte uležet a podávejte

Jistě víte, že by se měl bramborový salát nechat minimálně 24 hodin uležet, jelikož jedině tak bude chutnat nejlépe. Až ho zkusíte, dáte nám za pravdu v tom, že je lepší než klasika. A co se k němu hodí? Může to být smažený kapr, stejně jako se může jednat i o řízek, pokud ryby nejíte.