Připravte si masové karbanátky s chlebem jinak. Udělejte je dohromady. Smíchejte chléb i maso v jedné misce. Co z toho vznikne? Budete překvapeni, o jakou dobrotu jde! -
Menu

Připravte si masové karbanátky s chlebem jinak. Udělejte je dohromady. Smíchejte chléb i maso v jedné misce. Co z toho vznikne? Budete překvapeni, o jakou dobrotu jde!

Když se řekne karbanátek s chlebem, představí si každý jeden masový puk, ke kterému bude přikusovat chleba. To je klasický a všude známý recept. My si ukážeme, že karbanátky s chlebem je možné připravit také jinak. Jak konkrétně? Dohromady. Mnohým lidem to připadá celkem zvláštní, jelikož během přípravy dojde k tomu, že se chleba přidá k samotnému masu při zpracování karbanátků. Nutno ale říci, že výsledkem je zajímavá chuť, která vás rozhodně dostane. Přesvědčte se.

Co budete na chlebové karbanátky potřebovat?

Jídlo jsme si pojmenovali jako chlebové karbanátky, aby bylo jasné, že se nejedná o klasické karbanátky s chlebem. Pokud jde o seznam surovin, tak kromě pečiva zde nemusíte čekat nic jakkoliv výjimečného, nebo také zvláštního. Stačí si nachystat:

  • 1 kg mletého masa
  • 1 bochník chleba
  • 1 cibuli
  • Sůl, pepř, česnek a rostlinný olej

Jdeme na první krok. Na přípravu samotných karbanátků

Začínáme prvním krokem, který je založený na přípravě samotných karbanátků. Jako první je třeba vzít si surovinu, která vám připadá, že je v receptu navíc. Jedná se o chleba, která nalámejte do misky a na dobu zhruba 1 – 3 minut ho namočte do vody. Díky tomu ji nasákne a změkne. Potom ho vyndejte, lehce zmáčkněte abyste přebytečnou vodu vyždímali a dejte ho do druhé misky.

Sem už k chlebu přidejte maso a všechny ostatní suroviny, včetně na drobno nasekané cibule. Je třeba vše důkladně promíchat, díky čemuž se jednotlivé ingredience skvěle propojí. To povede nejenom k tomu, že každé sousto bude chutnat stejně, ale povede to také k tomu. Že budou mít chlebové karbanátky správnou a tuhou konzistenci.

Je směs hotová? Můžete začít se smažením

Je směs na chlebové karbanátky hotová? Pokud ano, přichází na řadu smažení. To už je hračkou. Stačí si jenom rozehřát pánev, na ní nalit dostatek oleje a můžete začít smažit. Před tím je třeba si karbanátky vytvarovat do požadovaného tvaru. Doporučujeme spíše menší, díky čemuž se snadněji prosmaží. Postupně je dávejte do oleje a smažte několik minut z jedné a potom z druhé strany. Dokud nebudou dokonale zlaté. Kdo hledá spíše zdravější metodu přípravy, ten dá méně oleje, nebo smaží na sucho. Alternativou je také pečení v troubě, kde je však riziko, že mohou pustit zbytečně moc šťávy.

Jakmile jsou hotové, můžete ochutnat. Samozřejmě nejlépe teplé. A s čím je budete podávat? Je to na vás. Můžete si dát chlebové karbanátky jenom tak, stejně jako k nim přijde vhod třeba zeleninový salát nebo nakrájená zelenina. Skvělou volbou je také osvědčená klasika, a tou jsou buď klasické vařené brambory, nebo varianta číslo dvě v podobě bramborové kaše. Zkuste a uvidíte, co chutná.

Líbil se vám článek?

Tisk
Recepty na lívance
RECEPTY

5 receptů na domácí, zahraniční a zdravé lívance

Lívance patří k tradičním (nejenom) českým moučníkům, které můžete podávat i jako hlavní jídlo. Velmi oblíbené jsou u dětí, ale…
RECEPTY

Budete překvapeni, jak snadný a chutný je tento recept na…

Hledáte recept na rychlou večeři nebo oběd? Vyzkoušejte masové zapečené kuličky. Ale ne ledajaké! V kupovaných je velice málo masa, obvykle…
RECEPTY

Naučte se připravovat úžasné želé dezerty. Až je ochutnáte, již…

Příprava studeného želatinového dortíku ale i slaného aspiku je snadná a výsledek stojí za to. Ze želé můžeme dochucováním vytvářet…
RECEPTY

Netradiční příprava závitků z pita chlebu na mnoho způsobů –…

Dnes není ničím neobvyklým, že se setkáváme s různými zahraničními specialitami a pita chlebem nebo tortillou se již nikdo nepozastaví. Obvykle…
RECEPTY

Stačí málo a vykouzlíte dokonalý velikonoční zákusek. Zvládnout se dá…

Každá hospodyňka má svůj vlastní originální recept na velikonoční dort, který se předává z generace na generaci. Pečení voňavé velikonoční…
RECEPTY

Stačí málo a můžete vykouzlit skvělý makový závin. Nepoužijete klasické…

Pečení s mákem je populární v mnoha zemích světa, ale především ho mají rádi v Polsku. Nicméně i u nás…