David Hampl
12 dubna, 2019

Když se řekne karbanátek s chlebem, představí si každý jeden masový puk, ke kterému bude přikusovat chleba. To je klasický a všude známý recept. My si ukážeme, že karbanátky s chlebem je možné připravit také jinak. Jak konkrétně? Dohromady. Mnohým lidem to připadá celkem zvláštní, jelikož během přípravy dojde k tomu, že se chleba přidá k samotnému masu při zpracování karbanátků. Nutno ale říci, že výsledkem je zajímavá chuť, která vás rozhodně dostane. Přesvědčte se.

Co budete na chlebové karbanátky potřebovat?

Jídlo jsme si pojmenovali jako chlebové karbanátky, aby bylo jasné, že se nejedná o klasické karbanátky s chlebem. Pokud jde o seznam surovin, tak kromě pečiva zde nemusíte čekat nic jakkoliv výjimečného, nebo také zvláštního. Stačí si nachystat:

  • 1 kg mletého masa
  • 1 bochník chleba
  • 1 cibuli
  • Sůl, pepř, česnek a rostlinný olej

Jdeme na první krok. Na přípravu samotných karbanátků

Začínáme prvním krokem, který je založený na přípravě samotných karbanátků. Jako první je třeba vzít si surovinu, která vám připadá, že je v receptu navíc. Jedná se o chleba, která nalámejte do misky a na dobu zhruba 1 – 3 minut ho namočte do vody. Díky tomu ji nasákne a změkne. Potom ho vyndejte, lehce zmáčkněte abyste přebytečnou vodu vyždímali a dejte ho do druhé misky.

Sem už k chlebu přidejte maso a všechny ostatní suroviny, včetně na drobno nasekané cibule. Je třeba vše důkladně promíchat, díky čemuž se jednotlivé ingredience skvěle propojí. To povede nejenom k tomu, že každé sousto bude chutnat stejně, ale povede to také k tomu. Že budou mít chlebové karbanátky správnou a tuhou konzistenci.

Je směs hotová? Můžete začít se smažením

Je směs na chlebové karbanátky hotová? Pokud ano, přichází na řadu smažení. To už je hračkou. Stačí si jenom rozehřát pánev, na ní nalit dostatek oleje a můžete začít smažit. Před tím je třeba si karbanátky vytvarovat do požadovaného tvaru. Doporučujeme spíše menší, díky čemuž se snadněji prosmaží. Postupně je dávejte do oleje a smažte několik minut z jedné a potom z druhé strany. Dokud nebudou dokonale zlaté. Kdo hledá spíše zdravější metodu přípravy, ten dá méně oleje, nebo smaží na sucho. Alternativou je také pečení v troubě, kde je však riziko, že mohou pustit zbytečně moc šťávy.

Jakmile jsou hotové, můžete ochutnat. Samozřejmě nejlépe teplé. A s čím je budete podávat? Je to na vás. Můžete si dát chlebové karbanátky jenom tak, stejně jako k nim přijde vhod třeba zeleninový salát nebo nakrájená zelenina. Skvělou volbou je také osvědčená klasika, a tou jsou buď klasické vařené brambory, nebo varianta číslo dvě v podobě bramborové kaše. Zkuste a uvidíte, co chutná.

Sdílejte článek