Protože víme, jak jsou luštěniny důležité, připravili jsme si pro Vás dnes recept na výbornou hrachovou polévku s praženou slaninou, která potěší a zasytí i ty nejnáročnější strávníky Vaší domácnosti!
Co budete potřebovat?
- 1 balení slaniny
- 1 velkou cibuli, nakrájenou na kostičky
- 2 velké mrkev, nakrájené na kostičky
- 3 stroužky česneku, mletého
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 4 šálky kuřecího vývaru
- 340 g hrachu, opláchnutého
- čerstvě nasekanou petrželku, na ozdobu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velké nádobě při střední teplotě si opečte slaninu až dokupřava, cca 8 minut.
- Poté přeneste slaninu na desku s papírovou utěrkou, nechte vychladnout a stéct přebytečný tuk.
- Přidejte cibuli, mrkev a česnek na slaninový tuk a opečte do jemné zlatavé barvy, cca 6 až 8 minut.
- Osolte a opepřete dle Vaší chuti.
- Přidejte vývar a hrach, a vařte 35 až 40 minut.
- Podávejte zdobené petrželkou a praženou slaninou.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Gynekolog se v půlce vyšetření zastavil a s hrůzou v očích okamžitě volal policii. Co viděl?