Připravte si pořádnou vydatnou Hrachovku! Zasytí i ty nejnáročnější strávníky!

Protože víme, jak jsou luštěniny důležité, připravili jsme si pro Vás dnes recept na výbornou hrachovou polévku s praženou slaninou, která potěší a zasytí i ty nejnáročnější strávníky Vaší domácnosti!

Co budete potřebovat?

  • 1 balení slaniny
  • 1 velkou cibuli, nakrájenou na kostičky
  • 2 velké mrkev, nakrájené na kostičky
  • 3 stroužky česneku, mletého
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 340 g hrachu, opláchnutého
  • čerstvě nasekanou petrželku, na ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké nádobě při střední teplotě si opečte slaninu až dokupřava, cca 8 minut.
  2. Poté přeneste slaninu na desku s papírovou utěrkou, nechte vychladnout a stéct přebytečný tuk.
  3. Přidejte cibuli, mrkev a česnek na slaninový tuk a opečte do jemné zlatavé barvy, cca 6 až 8 minut.
  4. Osolte a opepřete dle Vaší chuti.
  5. Přidejte vývar a hrach, a vařte 35 až 40 minut.
  6. Podávejte zdobené petrželkou a praženou slaninou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Gynekolog se v půlce vyšetření zastavil a s hrůzou v očích okamžitě volal policii. Co viděl?