Sýr dokáže z každého jídla vytvořit speciální a chutné. Dokonce ho často používáme k tomu, aby některé potraviny více chutnaly našim dětem. Dnes Vám proto nabízíme recept na polévku, která jsou absolutně neodolatelná jak pro děti, tak pro dospělé.
Co budete potřebovat?
- 1/2 šálku nízkotučného másla
- 6 cibulí (nakrájené na tenké půlměsíce)
- 8 nebo 10 čerstvých tymiánových větviček
- 1 ČL soli
- 1 ČL černého pepře
- 1 PL mouky
- 1 šálek suchého bílého vína
- 4 šálky hovězího masa
- 2 šálky kuřecího masa
- 1/2 šálku nakrájené ciabatty (nebo jiného chleba)
- 3 šálky strouhaného sýra
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si v hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli, tymián, sůl a pepř, krátce osmažte. Poté zalijte vše vodou a vařte za stálého míchání cca 30 minut, dokud cibule nezměkne a nezhnědne.
- Přidejte mouku a vařte ještě 1-2 minuty.
- Přilijte bílé víno a přiveďte k varu za stálého míchání.
- Poté přidejte zásoby hovězího a kuřecího masa a vařte dalších 30 minut. Nezapomeňte polévku opět dosolit a opepřit.
- Poté si vyložte pekáč pečícím papírem a na něj vyložte kostičky chleba. Pečte je po dobu 3-5 minut, dokud se nestanou křupavými.
- Následně vytáhněte tymián a můžete podávat.
- Doporučujeme podávat s opečenými chlebovými krutóny a nastrouhaným sýrem.
- Pro dokonalý efekt umístěte naservírovanou polévku i se sýrem ještě na 3-5 minut do trouby, respektive dokud se sýr nerozpustí.
Dobrou chuť přejeme!