Připravte si pravou Francouzskou cibulačku! Není na ní nic těžkého a přesto je to dokonalý pokrm!

Sýr dokáže z každého jídla vytvořit speciální a chutné. Dokonce ho často používáme k tomu, aby některé potraviny více chutnaly našim dětem. Dnes Vám proto nabízíme recept na polévku, která jsou absolutně neodolatelná jak pro děti, tak pro dospělé.

Co budete potřebovat?

  • 1/2 šálku nízkotučného másla
  • 6 cibulí (nakrájené na tenké půlměsíce)
  • 8 nebo 10 čerstvých tymiánových větviček
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL černého pepře
  • 1 PL mouky
  • 1 šálek suchého bílého vína
  • 4 šálky hovězího masa
  • 2 šálky kuřecího masa
  • 1/2 šálku nakrájené ciabatty (nebo jiného chleba)
  • 3 šálky strouhaného sýra

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si v hrnci rozpusťte máslo. Přidejte cibuli, tymián, sůl a pepř, krátce osmažte. Poté zalijte vše vodou a vařte za stálého míchání cca 30 minut, dokud cibule nezměkne a nezhnědne.
  2. Přidejte mouku a vařte ještě 1-2 minuty.
  3. Přilijte bílé víno a přiveďte k varu za stálého míchání.
  4. Poté přidejte zásoby hovězího a kuřecího masa a vařte dalších 30 minut. Nezapomeňte polévku opět dosolit a opepřit.
  5. Poté si vyložte pekáč pečícím papírem a na něj vyložte kostičky chleba. Pečte je po dobu 3-5 minut, dokud se nestanou křupavými.
  6. Následně vytáhněte tymián a můžete podávat.
  7. Doporučujeme podávat s opečenými chlebovými krutóny a nastrouhaným sýrem.
  8. Pro dokonalý efekt umístěte naservírovanou polévku i se sýrem ještě na 3-5 minut do trouby, respektive dokud se sýr nerozpustí.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Připravte si ke snídani tyto výborná Vejce Benedikt s květákovými placičkami! Dokonalý FIT recept, který zasytí!