Chystá se k Vám na návštěvu Vaše rodina? Pak jim připravte tento lahodný a svěží koláč! Je lehký jako obláčky a Vaše chuťové buňky si ho zamilují již při prvním ochutnání. Můžete nám věřit, že po něm na stole nezbyde ani drobeček!
Co budete potřebovat?
- olej ve spreji na vaření
- 1/2 šálku mandlové mouky
- 1/2 šálku kokosové mouky
- 1/4 šálku drceného kokosu
- 1/2 šálku rozpuštěného másla
- 230 g smetanového sýru, při pokojové teplotě
- 460 g zakysané smetany, při pokojové teplotě
- 2 ČL stévie
- 2 ČL čistého vanilkového extraktu
- 3 větší vejce
- nakrájené jahody, na ozdobu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 150°C.
- Pečící formu si vystelte fólií.
- V misce si smíchejte mouku, kokos a máslo. Směs poté aplikujte na dno a po stranách pečící formy.
- Formu umístěte do lednice, než si připravíte náplň.
- V misce si smíchejte smetanový sýr a zakysanou smetanou, stévii a vanilku. Poté přidejte jedno vejce po druhém.
- Směs poté umístěte opatrně do pečící formy.
- Pečící formu umístěte do vodní lázně a pečte 1 hodinu až 1 hodinu 20 minut.
- Poté vypněte troubu a nechte koláč pomalu vychladit.
- Následně odstraňte formu z vodní lázně, odstraňte fólii a nechte koláč vychladnout v ledničce nejméně pět hodin, nejlépe přes noc.
- Na závěr už jen ozdobte čerstvými jahodami a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Jablečné rohlíčky na Vánoce i zbytek roku