Připravte si tento svěží a lahodný koláč, který je lehký jako oblaka! Při jeho ochutnání se budete cítit jako v nebi!

Chystá se k Vám na návštěvu Vaše rodina? Pak jim připravte tento lahodný a svěží koláč! Je lehký jako obláčky a Vaše chuťové buňky si ho zamilují již při prvním ochutnání. Můžete nám věřit, že po něm na stole nezbyde ani drobeček!

Co budete potřebovat?

  • olej ve spreji na vaření
  • 1/2 šálku mandlové mouky
  • 1/2 šálku kokosové mouky
  • 1/4 šálku drceného kokosu
  • 1/2 šálku rozpuštěného másla
  • 230 g smetanového sýru, při pokojové teplotě
  • 460 g zakysané smetany, při pokojové teplotě
  • 2 ČL stévie
  • 2 ČL čistého vanilkového extraktu
  • 3 větší vejce
  • nakrájené jahody, na ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 150°C.
  2. Pečící formu si vystelte fólií.
  3. V misce si smíchejte mouku, kokos a máslo. Směs poté aplikujte na dno a po stranách pečící formy.
  4. Formu umístěte do lednice, než si připravíte náplň.
  5. V misce si smíchejte smetanový sýr a zakysanou smetanou, stévii a vanilku. Poté přidejte jedno vejce po druhém.
  6. Směs poté umístěte opatrně do pečící formy.
  7. Pečící formu umístěte do vodní lázně a pečte 1 hodinu až 1 hodinu 20 minut.
  8. Poté vypněte troubu a nechte koláč pomalu vychladit.
  9. Následně odstraňte formu z vodní lázně, odstraňte fólii a nechte koláč vychladnout v ledničce nejméně pět hodin, nejlépe přes noc.
  10. Na závěr už jen ozdobte čerstvými jahodami a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Jablečné rohlíčky na Vánoce i zbytek roku