Skvělá myšlenka na „snídani“, která je ideální pro velkou návštěvu, protože si je můžete připravit dopředu a zároveň jich můžete připravit hodně najednou.
Co budete potřebovat?
- 4 pečiva (měkké nebo křupavé chleby menší velikosti)
- 4 plátky šunky
- 4 vejce
- 1/2 šálku strouhaného sýru mozzarelly
- 1 PL čerstvé petrželky, jemně nakrájené
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- Odřízněte vrcholy z chlebového pečiva.
- Poté si vydlabejte vnitřek.
- Chlebovou misku vyložte vrstvou šunky. Snažte se použít jeden větší kus šunky, kterým vyložíte celé dno, protože pak je menší pravděpodobnost, že vajíčko proteče ven a chléb bude nasáklý.
- Rozklepněte do každého chlebu jedno vejce.
- Poslední vrstvu by měla tvořit mozzarela a špetka petrželky.
- Následně přiklopte horní část chlebu zpět.
- Obalte alobalem a vložte do trouby na 15 až 25 minut.
- Vyjměte z trouby, rozbalte a okamžitě podávejte.
Dobrou chuť přejeme!