Tato kouzelná polévka z černých fazolí je nejen výživná, ale zároveň dokáže pořádně zasytit. Je vhodná i jako samostatný hlavní chod. Pokud tedy v tomto počasí nemáte náladu na vyvařování, pak si určitě vyzkoušejte připravit tento recept. Zakysaná smetana polévce dodává punc dokonalosti.
Co budete potřebovat?
- 2 PL extra panenského olivového oleje
- 1 střední červenou cibuli, nakrájenou najemno
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 PL jalapeños, najemno nakrájených
- 1 PL rajčatové pasty
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 1 ČL chilli prášku
- 1/2 ČL kmínu
- 3 plechovky černých fazolí, i s nálevem
- kuřecí, nebo zeleninový vývar
- 1 bobkový list
- zakysanou smetanu, na ozdobu
- látky avokáda, na ozdobu
- nasekaný čerstvý koriandr, na ozdobu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velkém hrnci na střední teplotu si zahřejte trochu oleje (másla).
- Poté přidejte cibuli, kterou si osmažte dozlatova, cca 5 minut.
- Přidejte jalapeños a česnek a smažte cca 2 minuty.
- Přidejte rajčatovou pastu, promíchejte se zeleninou a vařte o minutu déle.
- Poté přidejte sůl, pepř, chili prášek a kmín, a důkladně promíchejte.
- Přidejte černé fazole i s jejich nálevem a kuřecí vývar.
- Vše zamíchejte, přidejte bobkový list a přiveďte k varu.
- Poté snižte teplotu a vařte cca 15 minut.
- Odstraňte bobkový list.
- Pomocí ponorného mixéru, nebo kuchyňského robotu a rozmixujte polévku do požadované konzistence.
- Podávejte se zakysanou smetanou, nakrájeným avokádem a koriandrem.
Dobrou chuť přejeme!