Připravte si tuto tukožroutskou polévku z černých fazolí! Je ideální pro zimní období, kdy za okny sněží a mrzne!

Tato kouzelná polévka z černých fazolí je nejen výživná, ale zároveň dokáže pořádně zasytit. Je vhodná i jako samostatný hlavní chod. Pokud tedy v tomto počasí nemáte náladu na vyvařování, pak si určitě vyzkoušejte připravit tento recept. Zakysaná smetana polévce dodává punc dokonalosti.

Co budete potřebovat?

  • 2 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 střední červenou cibuli, nakrájenou najemno
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1 PL jalapeños, najemno nakrájených
  • 1 PL rajčatové pasty
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 ČL chilli prášku
  • 1/2 ČL kmínu
  • 3 plechovky černých fazolí, i s nálevem
  • kuřecí, nebo zeleninový vývar
  • 1 bobkový list
  • zakysanou smetanu, na ozdobu
  • látky avokáda, na ozdobu
  • nasekaný čerstvý koriandr, na ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velkém hrnci na střední teplotu si zahřejte trochu oleje (másla).
  2. Poté přidejte cibuli, kterou si osmažte dozlatova, cca 5 minut.
  3. Přidejte jalapeños a česnek a smažte cca 2 minuty.
  4. Přidejte rajčatovou pastu, promíchejte se zeleninou a vařte o minutu déle.
  5. Poté přidejte sůl, pepř, chili prášek a kmín, a důkladně promíchejte.
  6. Přidejte černé fazole i s jejich nálevem a kuřecí vývar.
  7. Vše zamíchejte, přidejte bobkový list a přiveďte k varu.
  8. Poté snižte teplotu a vařte cca 15 minut.
  9. Odstraňte bobkový list.
  10. Pomocí ponorného mixéru, nebo kuchyňského robotu a rozmixujte polévku do požadované konzistence.
  11. Podávejte se zakysanou smetanou, nakrájeným avokádem a koriandrem.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Buďte jiným, mnohem lepším člověkem. Po přečtení tohoto článku velmi rychle změníte své priority a zjistíte, co je v životě skutečně důležité. Tento pravdivý příběh z nemocničního lůžka je opravdu dojemný!