Tak tento pokrm je ultra zdravý. Klasickou pastu totiž dnes nahradíme dýňovými špagetami. Celý pokrm tak bude pouze ze zeleniny a pár kousků slaniny, která dodá špagetům šmrnc a chuť! Pokud tedy hledáte inspiraci na nějaký ten FIT recept, pak zvolte tyto špagety!
Co budete potřebovat?
- 1 velkou „špagetovou“ dýni
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- 4 plátky slaniny
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 a 1/2 šálku cherry rajčat, nakrájených na poloviny
- 2 šálky baby špenátu
- 1/2 šálku smetany
- 1/3 šálku strouhaného parmezánu
- čerstvou bazalku, na ozdobu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
- Rozpulte si dýni, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
- Umístěte dýni na plech vyložený pečícím papírem směrem dolů.
- Pečte po dobu 40-45 minut.
- Poté nechte dostatečně vychladnout.
- Následně pomocí vydličky opatrně dýni vydlabte, tím získáte špagety.
- Poté si osmažte dokřupava slaninu. Následně ji umístěte na papírovou utěrku, kde ji zbavíte přebytečného tuku.
- Do pánve po slanině přidejte česnek, rajčata a špenát. Nezapomeňte osolit a opepřitl
- Potom přidejte smetanu a parmezán.
- Směs zahřejte a vařte do té doby, než začne houstnout.
- Na závěr stačí přidat už jen dýňové špagety a slaninu nakrájenou na kousky, a zlehka zamíchat.
- Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Vejce natvrdo uvařila, pak vzala párátko, gumu a kousek lepenky. Výsledek překonal všechna očekávání