Připravte si tuto ultra zdravou pastu! Pravé Toskánské dýňové špagety!

Tak tento pokrm je ultra zdravý. Klasickou pastu totiž dnes nahradíme dýňovými špagetami. Celý pokrm tak bude pouze ze zeleniny a pár kousků slaniny, která dodá špagetům šmrnc a chuť! Pokud tedy hledáte inspiraci na nějaký ten FIT recept, pak zvolte tyto špagety!

Co budete potřebovat?

  • 1 velkou „špagetovou“ dýni
  • 1 PL extra panenského olivového oleje
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 4 plátky slaniny
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1 a 1/2 šálku cherry rajčat, nakrájených na poloviny
  • 2 šálky baby špenátu
  • 1/2 šálku smetany
  • 1/3 šálku strouhaného parmezánu
  • čerstvou bazalku, na ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
  2. Rozpulte si dýni, zakápněte olivovým olejem, osolte a opepřete.
  3. Umístěte dýni na plech vyložený pečícím papírem směrem dolů.
  4. Pečte po dobu 40-45 minut.
  5. Poté nechte dostatečně vychladnout.
  6. Následně pomocí vydličky opatrně dýni vydlabte, tím získáte špagety.
  7. Poté si osmažte dokřupava slaninu. Následně ji umístěte na papírovou utěrku, kde ji zbavíte přebytečného tuku.
  8. Do pánve po slanině přidejte česnek, rajčata a špenát. Nezapomeňte osolit a opepřitl
  9. Potom přidejte smetanu a parmezán.
  10. Směs zahřejte a vařte do té doby, než začne houstnout.
  11. Na závěr stačí přidat už jen dýňové špagety a slaninu nakrájenou na kousky, a zlehka zamíchat.
  12. Ozdobte čerstvou bazalkou a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Vejce natvrdo uvařila, pak vzala párátko, gumu a kousek lepenky. Výsledek překonal všechna očekávání