Připravte si toto výborné Citrusové těsto na palačinky! Díky tomu budou jedinečné!

Od prvního skusu si tyto palačinky zamilujete. Jde o speciální recept na těsto, jež je v textuře spíš jako sýr, ačkoli v něm není žádná stopa po mléčných výrobcích. Na závěr pak přijde příjemná citrusová chuť.

Pokud máte rádi pomeranč, určitě se nebojte toto ovoce vyzkoušet! Ale ne grapefruit nebo mandarinky – ty by mohly dodat palačinkám nepříjemnou hořkost. Do těsta můžete také přidat skořici a vanilku.

Co budete potřebovat?

  • 1 ks vajec
  • 1/2 l vody
  • 1/2 pomeranče
  • 5 PL slunečnicového oleje
  • špetku soli
  • 6 PL pšeničné mouky
  • 2 g sody

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Vyšlehejte si vejce, přidejte špetku soli, 2 PL slunečnicového oleje a vodu.
  2. Poté si vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče, případně celého.
  3. Pokud chcete, aby citrusová chuť byla výraznější, vyměňte vodu za citrusovou šťávu.
  4. Pomalu přidávejte mouku a míchejte tak důkladně, aby bylo těsto viskózní.
  5. Přidejte sodu a znovu promíchejte.
  6. Zahřejte olej v pánvi a smažte palačinky na obou stranách na střední teplotu.
  7. Palačinky podávejte horké a zalité s medem, případně se zakysanou smetanou.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Jak správně a účinně vybělit bílé oblečení? Sousedka se se mnou podělila o toto zázračné tajemství!