Od prvního skusu si tyto palačinky zamilujete. Jde o speciální recept na těsto, jež je v textuře spíš jako sýr, ačkoli v něm není žádná stopa po mléčných výrobcích. Na závěr pak přijde příjemná citrusová chuť.
Pokud máte rádi pomeranč, určitě se nebojte toto ovoce vyzkoušet! Ale ne grapefruit nebo mandarinky – ty by mohly dodat palačinkám nepříjemnou hořkost. Do těsta můžete také přidat skořici a vanilku.
Co budete potřebovat?
- 1 ks vajec
- 1/2 l vody
- 1/2 pomeranče
- 5 PL slunečnicového oleje
- špetku soli
- 6 PL pšeničné mouky
- 2 g sody
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Vyšlehejte si vejce, přidejte špetku soli, 2 PL slunečnicového oleje a vodu.
- Poté si vymačkejte šťávu z poloviny pomeranče, případně celého.
- Pokud chcete, aby citrusová chuť byla výraznější, vyměňte vodu za citrusovou šťávu.
- Pomalu přidávejte mouku a míchejte tak důkladně, aby bylo těsto viskózní.
- Přidejte sodu a znovu promíchejte.
- Zahřejte olej v pánvi a smažte palačinky na obou stranách na střední teplotu.
- Palačinky podávejte horké a zalité s medem, případně se zakysanou smetanou.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Jak správně a účinně vybělit bílé oblečení? Sousedka se se mnou podělila o toto zázračné tajemství!