Připravte si výbornou domácí banánovou zmrzlinu! Bude Vám to trvat jen pár minut, ale tu famózní chuť už nikdy nezapomenete!

Užijte si lahodný osvěžující dezert! Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádnou zvláštní pozornost. Semifredo je netradiční italský dezert, který jsem jednou ochutnala a ihned si ho zamilovala.

Semifredo – tradiční italská zmrzlina, která se nachází v úzkých uličkách Říma a na stolech bohatých italských rodin. Jeho jemná chuť Vás poblázní, ale hlavním důvodem je, že nezkušená duše zvládne připravit tento dezert!

Čtěte také: Zajímá vás budoucnost? Vyberte si kartu a uvidíte, co vám slibuje: Co vás v budoucnu čeká a co vás nemine – budete v šoku, jak moc je to přesné!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 300 ml smetany 35%
  • 6 žloutků
  • 3 banány
  • 4 PL sladkého červeného vína
  • šťávu z 1 citrónu
  • 100 g jemného hnědého cukru

Jak na to?

  1. Zkombinujte žloutky, víno a cukr. Vše položte do vodní lázně a důkladně míchejte, dokud se nevytvoří silná pěna. Tento proces trvá 6-8 minut. Výslednou směs sejměte z tepla a nechte vychladnout.
  2. Mezitím si oloupejte a nakrájejte banány. Poté je vložte do misky, přidejte citrónovou šťávu a vše důkladně rozmixujte.
  3. Následně si vyšlehejte smetanu, do které poté přidejte banánové pyré a ochucenou směs ze žloutků a vína. Důkladně promíchejte, měla by Vám vzniknout homogenní směs.
  4. Teď už jen stačí směs umístit do plastové nádoby a do mrazničky po dobu 40-50 minut.
  5. Úžasný zážitek je připraven!

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!

Dezert podávejte s roztavenou čokoládou, mandlemi či zdobený čerstvým ovocem.

Jak můžete vidět, recept Semifredo je poměrně jednoduchý a jeho chuť si zamilujete již po prvním ochutnání.

Dobrou chuť přejeme!