Užijte si lahodný osvěžující dezert! Jeho příprava je jednoduchá a nevyžaduje žádnou zvláštní pozornost. Semifredo je netradiční italský dezert, který jsem jednou ochutnala a ihned si ho zamilovala.
Semifredo – tradiční italská zmrzlina, která se nachází v úzkých uličkách Říma a na stolech bohatých italských rodin. Jeho jemná chuť Vás poblázní, ale hlavním důvodem je, že nezkušená duše zvládne připravit tento dezert!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 300 ml smetany 35%
- 6 žloutků
- 3 banány
- 4 PL sladkého červeného vína
- šťávu z 1 citrónu
- 100 g jemného hnědého cukru
Jak na to?
- Zkombinujte žloutky, víno a cukr. Vše položte do vodní lázně a důkladně míchejte, dokud se nevytvoří silná pěna. Tento proces trvá 6-8 minut. Výslednou směs sejměte z tepla a nechte vychladnout.
- Mezitím si oloupejte a nakrájejte banány. Poté je vložte do misky, přidejte citrónovou šťávu a vše důkladně rozmixujte.
- Následně si vyšlehejte smetanu, do které poté přidejte banánové pyré a ochucenou směs ze žloutků a vína. Důkladně promíchejte, měla by Vám vzniknout homogenní směs.
- Teď už jen stačí směs umístit do plastové nádoby a do mrazničky po dobu 40-50 minut.
- Úžasný zážitek je připraven!
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení!
Dezert podávejte s roztavenou čokoládou, mandlemi či zdobený čerstvým ovocem.
Jak můžete vidět, recept Semifredo je poměrně jednoduchý a jeho chuť si zamilujete již po prvním ochutnání.
Dobrou chuť přejeme!