Chystá se k Vám návštěva, nebo pořádáte oslavu? Pak určitě nezapomeňte připravit tyto kouzelné jednohubky! Slaninové uzlíky jsou skvělým doplňkem na každou akci a ze stolu zmizí tak rychle, že je nestačíte připravovat! Výborné jsou s dipem ze zakysané smetany!
Co budete potřebovat?
- 12 plátků slaniny
- 1/2 ČL italského koření
- 1/2 ČL česnekového prášku
- 1/2 ČL chilli
- 1/4 šálku čerstvě strouhaného parmezánu
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Předehřejte si troubu na 220°C a vyložte si pekáč pečícím papírem.
- Každý plátek slaniny spojte v dvojitém uzlu a položte na pekáč.
- Každý takový kus slaniny okořeňte italským kořením, česnekem a chilli.
- Pečte po dobu 10 až 12 minut.
- Poté odstraňte z trouby a slaninu posypte strouhaným čerstvým parmezánem.
- Vraťte do trouby a pečte dalších 6 až 7 minut, nebo dokud nedosáhnete požadované křupavosti.
- Před podáváním nechte trochu vychladnout.
Dobrou chuť přejeme!