Připravte Vaší návštěvě tyto výborné jednohubky! Zamilují si je již při prvním ochutnání!

Chystá se k Vám návštěva, nebo pořádáte oslavu? Pak určitě nezapomeňte připravit tyto kouzelné jednohubky! Slaninové uzlíky jsou skvělým doplňkem na každou akci a ze stolu zmizí tak rychle, že je nestačíte připravovat! Výborné jsou s dipem ze zakysané smetany!

Co budete potřebovat?

  • 12 plátků slaniny
  • 1/2 ČL italského koření
  • 1/2 ČL česnekového prášku
  • 1/2 ČL chilli
  • 1/4 šálku čerstvě strouhaného parmezánu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 220°C a vyložte si pekáč pečícím papírem.
  2. Každý plátek slaniny spojte v dvojitém uzlu a položte na pekáč.
  3. Každý takový kus slaniny okořeňte italským kořením, česnekem a chilli.
  4. Pečte po dobu 10 až 12 minut.
  5. Poté odstraňte z trouby a slaninu posypte strouhaným čerstvým parmezánem.
  6. Vraťte do trouby a pečte dalších 6 až 7 minut, nebo dokud nedosáhnete požadované křupavosti.
  7. Před podáváním nechte trochu vychladnout.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: TEST: Které roční období je Vaším nejoblíbenějším? Budete překvapeni, ale i to vypovídá něco o Vaší osobnosti!