[hana-code-insert name=’Nahore‘ /]
V hluboké misce si pomocí mixéru utřeme vajíčka. Postupně přidáváme po částech cukr. V jiné misce si smícháme prášek do pečiva, sůl a vanilkový cukr. Po částech přidáváme k vajíčkům s cukrem a jemně, vzdušně mícháme. Těsto by na závěr mělo mít střední hustotu a jednotnou konzistenci.
Na plech si dáme pečící papír a těsto na něj rovnoměrně vylijeme. Koláč pečeme při teplotě 200 stupňů Celsia asi 10 minut.
Zatím si můžeme připravit krém. Jemný tvaroh smícháme s cukrem a také s vanilkovým cukrem. Pokud jste použili hrudkový tvaroh, vůbec to nevadí. Pomocí mixéru ho vyšlehejte úplně najemno a přidejte smetanu. Vznikne nám hustší hmota.
Upečené těsto prořízneme na polovinu a vzniknou nám dvě samostatné vrstvy. Na spodní část dáme cca 2/3 krému. Položíme druhou polovinu těsta a povrch potřeme zbytkem krému. Dezert posypeme kakaem a necháme v lednici alespoň 2 hodiny. Dobrou chuť.
[hana-code-insert name=’Dole‘ /]