Proč byste měli konzumovat česnek každé ráno nalačno?

Česnek právem patří k nejoblíbenějším ingrediencím české kuchyně. Dodává pokrmům tu správnou chuť, a navíc je extrémně zdravý. Preventivně pomáhá bojovat proti nejrůznějším onemocněním, posiluje imunitu a chrání před infekcemi. Vyzkoušejte jednoduchý recept z česneku a medu, díky kterému budete preventivně bojovat proti nemocem.

Česnek je užívaný odpradávna

Česnek používaly už naše prababičky pro jeho léčivé vlastnosti. I dnes ho lidová medicína hojně využívá. Chrání před záněty, chřipkou i nachlazení. Čistí tělo od nebezpečných toxinů a dodává tělu potřebné vitamíny k tomu, aby mohlo bojovat s infekcí. Kombinace česneku, cibule a zázvoru účinně léčí jakékoliv nachlazení.

Abyste získali co nejvíce prospěšných látek, neměli byste česnek vařit ani jinak tepelně upravovat. S vysokými teplotami z něj totiž odchází Alicin, který je pro zdraví nejprospěšnější. Česnek tedy užívejte jen syrový a nijak neupravovaný. Pokud chcete jeho účinky ještě víc podpořit, jezte česnek na lačný žaludek hned po probuzení, tak se totiž do těla vstřebá mnohem více živin. Na směs si připravte:

Čtěte také: Ručník s esenciálním olejem zlepší spánek a zklidní nervy

  • 3 stroužky česneku
  • 1 lžíci medu
  • Sklenici na skladování směsi

Jak směs připravíte?

Nastrouhejte tři větší stroužky česneku a smíchejte je s medem. Pak můžete ihned konzumovat. Buď si můžete připravovat každé ráno čerstvou směs, nebo si ji vyrobte ve větším množství a uchovávejte ji v dobře uzavíratelné sklenici v lednici. Denně byste měli sníst asi jednu lžičku. Už po týdnu užívání se dostaví účinky. Budete se cítit plní energie a zlepší se vaše imunita.

I medu si alternativní medicína velice cení. Používá se k léčbě zažívacích problémů, posílení srdce i jako přírodní projímadlo. Funguje ale i jako zdroj energie pro tělo a ke zotavení svalů po jejich vyčerpání. Obsahuje vitamíny C, A, B, D, K a E, najdeme v něm flavonoidy, karotenoidy a organické kyseliny. Obsahuje i některé minerální látky.