Prý se má cibule dávat do mrazáku. Kdo zjistil z jakého důvodu, začal to okamžitě dělat také. A co vy? A co další tipy

Mrazák je nedílnou součástí domácností, jelikož je skvělým pomocníkem, když je potřeba uchovat potraviny delší dobu. Nejčastěji je plný masa a také zeleniny. Nutno ale říci, že je tu ještě jedna věc, která se do něho může dávat. Dost možná vás překvapí, že je to cibule. Je mnoho lidí, kteří ji do mrazáku dávají pravidelně. A když říkají, proč to dělají, logicky to zkouší i řada dalších. A ti jejich slova jenom potvrzují.

Zkušené hospodyňky vědí

To, že se dává cibule do mrazáku není spojeno s tím, že ji lze tímto způsobem delší dobu uchovat. Třeba jako v případě masa. Cibule samotná, když je dobře vyschlá, vydrží při správném skladování opravdu dlouho. Ten důvod, proč ji dávat do mrazáku je zcela jiný a doporučují ho hlavně zkušené hospodyňky. Ty vědí nejenom to, že se při vaření bez cibule neobejdou, ale vědí také to, že když ji dají do mrazáku, má to jeden velký pozitivní vliv. A jaký?

Bude se vám lépe krájet

Možná tomu nevěříte, ale je tomu skutečně tak. Pokud máte v plánu zpracovávat větší množství cibule, je rozhodně na místě dát ji do mrazáku. A to z toho důvodu, že se vám bude lépe krájet. Pokud máte zpracovat jednu, není to zase až tak nutné. Když ale chystáte třeba cibulovou polévku, nebo máte v plánu guláš pro celou rodinu, bude nutné nakrájet velké množství cibule. A když ji dáte do lednice, výrazně vám vše usnadní. Co se s sní stane, když na ni bude velmi nízká teplota působit?

Čtěte také: Do pařezu udělal několik hlubších zářezů, do kterých dal papír. Pokud se naučíte tento trik i Vy, budete moci grilovat kdekoliv a kdykoliv!

Konec slzení během krájení

Jak vám zmrazení cibule usnadní její krájení? Je to jednoduché. Kdo ji někdy krájel, ten ví, že během krájení cibule bude slzet. A to je velmi nepříjemné. Práci to zdržuje, oči mohou pálit, člověk hůře vidí a hrozí riziko říznutí, stejně jako je problém s tím, že slzy mohou kapat k samotné krájené cibuli. Jednoduše řečeno, je třeba se danému stavu vyhnout. A to lze velmi jednoduše právě díky tomu, že cibule zamíří nejprve do mrazáku a potom na prkénko. Nemusíte tak zkoušet různé naprosto zvláštní rady, spojené třeba s tím, že si na krájení vezmete lyžařské brýle. Sice mohou fungovat, ale vážně vám to přijde normální?

Stačí jenom chvíle v mrazáku

A na jak dlouho ji do mrazáku vložit? Opravdu bude stačit jenom malá chvíle. Když budeme konkrétní, tak plně stačí pouze 10 minut. Potom ji můžete z mrazáku vyjmout a nakrájet. Bez slzení a dalších problémů. Zajímavý tip, že ano.

Chcete znát ještě několik dalších, které vám práci v kuchyni dokonale usnadní? Pokud ano, tady je máte. Pro každou zkušenou hospodyňku věci, které ji rozhodně zaujmou. Podívejte se na ně společně s námi.

Vařečka na hrnec

Proč ji dávat právě takto? Je to ideální trik, pokud chcete eliminovat riziko, že vám z hrnce vařená tekutina takzvaně uteče. To se může stát při vaření rýže, nebo i těstovin. Stačí vzít dřevěnou vařečku, položit ji přes hrnec a problémy jsou jednoduše zažehnány. Zkuste a uvidíte.

Tvrdá zelenina do ledové vody

Co patří mezi tvrdou zeleninu? Je to třeba ředkvička, je to také mrkev, ale i celer. Pokud je jejich konzistence spíše gumová a vy toužíte po křupavosti, je možné ji opět obnovit. Danou zeleninu ponořte do ledové vody, do které následně přihoďte nakrájenou menší bramboru.

Rozinky do šumivého vína

Zbytek v lahvi je obvykle téměř bez bublin a tak je zcela běžné, že se následně vylévá. Není to ale nezbytně nutné. Pokud chcete, aby i zbytek šumivého vína měl stále dostatek bublinek, tak do něho hoďte dvě rozinky. Proč? Obsahují hroznový cukr, který dokáže udělat doslova zázraky.

Rýže do soli

Máte slánku, ve které vám sůl neustále vlhne a už po pár dnech ji není možné jakkoliv vysypat? Není nutné zoufat, jelikož plně stačí, když k soli přidáte několik zrníček rýže. Ty zajistí, že vsáknou případnou vlhkost. Sůl tak bude stále dokonale sypká, připravena k použití.

Citron a soda k vařenému vejci

Připravujete vajíčka na tvrdo? Potom do vody přidejte lžičku jedlé sody a také dvě kolečka čerstvého citronu. Co to následně udělá? Díky tomuto triku zajistíte, že vám uvařené vejce půjde loupat velmi jednoduše. Zrychlíte práci a oloupané vajíčko bude vypadat esteticky dokonale.

Jogurt do mrazáku

Proč? Jelikož si uděláte velmi zajímavý dezert, který bude chutnat jak dětem, tak i dospělým. Stačí vzít ochucený jogurt, ten rozmíchat a poté dávkovat na plech s pečicím papírem. Vytvořené pusinky stačí dát na 1 – 2 hodiny zamrazit. Potom vyndejte a ochutnávejte. Uvidíte, jaká je to dokonalá lahoda.

Sýr do papíru na pečení

Proč ho klasicky nezabalit do folie, nebo do igelitového sáčku? Jelikož když ho zabalíte do pečícího papíru, udržíte ho déle čerstvý. Udrží se jeho konzistence, vůně, ale i jeho chuť. Dosáhnete přirozenějšího prostředí, které se více podobá takovému, ve kterém sýr přímo zraje.

Olej na sýr

Proč? Jistě to znáte. Jakmile uchováváte sýr ne úplně perfektně zabalený, tak okorá a je tvrdý. Toto se dá snadno eliminovat právě tím, že daný sýr potřete olejem. My doporučíme olivový, jelikož je nejenom kvalitní, ale dokáže výrazně zajímavě podpořit výslednou chuť sýru.

Brčka do jahod

Proč je do nich strkat? Jednoduše proto, že díky nim můžete snadno odstranit zelené stopky. Pokud je nechcete složitě odstraňovat prsty, stačí trochu cviku a odstraníte je jednoduše pomocí brčka. Ze spodní strany jahodu propíchněte slámkou a stopka bude z jahody jednoduše eliminována.

Brambory do polévky

Dáváte je tam, jelikož to vyžaduje recept? Je ještě jeden důvod, proč je tam dávat. Pokud se vám stane, že polévku přesolíte, nakrájejte na větší kusy větší bramboru a vložte ji do polévky. Vařte zhruba 10 minut a následně bramboru vyndejte. Měla by část soli efektivně absorbovat.