Pudinkové kostky recept: jsou tak chutné, že dělám rovnou dva plechy, sní se hned!

Sladkosti, především nejrůznější dorty, koláče a dezerty, jsou slabostí mnoha z nás. Jejich konzumování, například s kávou či čajem na pohovce v obýváku či na terase, je ale něco jiného než jejich příprava v kuchyni. Většině lidí se totiž jejich přípravou nechce trávit příliš velké množství času, některé tato představa dokonce odradí natolik, že dají přednost koupenému zákusku. My vám dnes přinášíme recept na velmi chutný pudinkový dezert, jehož příprava je velmi snadná a rychlá.

Co budeme potřebovat?

Na přípravu našeho lahodného dezertu budeme potřebovat devět polévkových lžic polohrubé mouky, dvanáct polévkových lžic cukru krupice, šest vajec, osmdesát gramů vanilkového pudinku, dvě stě padesát gramů másla a jeden litr mléka.

Jak si připravit těsto?

Začneme tím, že si prosejeme cukr, abychom se vyvarovali možných hrudek. Dalším krokem je vyšlehání tuhého sněhu ze šesti polévkových lžic cukru a bílků. Do vzniklého sněhu postupně vmícháme také šest lžic mouky a pokračujeme ve šlehání. Vzniklé těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem a vložíme do trouby předehřáté na sto osmdesát stupňů. Pečeme při této teplotě přibližně po dobu dvaceti minut. Poté formu z trouby vyjmeme a necháme vychladnout při pokojové teplotě.

Čtěte také: Luxusní čokoládová pěna může být dezertem i na vašem stole. Zkuste recept

Jak si připravit krém?

Smícháme vaječné žloutky se zbytkem cukru, mouky, dvěma polévkovými lžícemi mléka a vanilkovým pudinkem. Zbývající mléko přivedeme k varu a vmícháme do něj připravenou směs společně s na menší kousky nakrájeným máslem. Až směs zhoustne, odstavíme a necháme mírně vychladnout. Během vaření pudinku dbáme na to, aby se všechny ingredience dokonale rozpustily, doporučujeme tedy vše míchat po celou dobu přípravy.

Krém následně za pomoci špachtle naneseme na těsto a uhladíme. Poté dort vložíme na několik hodin do ledničky, nejlépe přes noc. Posledním krokem už je jen posypaní dezertu kakaem, čokoládou či kokosem a můžeme podávat.