Rádi byste omezili lepek, ale milujete sendviče? Zejména v těchto horkých letních dnech uvítáte tuto zeleninovou alternativu!

Není mnoho potravin, které jsou pohodlnější ke konzumaci než sendviče. Dokonce i když pracujete, studujete, nebo zrovna pečujete o své dítě, můžete použít volnou ruku k občerstvení, kdykoli máte hlad. Ale pokud jste se rozhodli odstranit z jídla obilí a lepek, musíte se skutečně rozloučit i se sendviči? Vůbec ne! Dnes pro Vás máme sendvičový typ, který můžete jednoduše využít.

Sendvič z červených paprik

Jste-li zrovna poblíž farmářského trhu, kupte si suroviny na tento jednoduchý zdravý pokrm. Stačí když si koupíte pár větších červených paprik. Ty stačí poté důkladně opláchnout, rozkrojit na polovinu a naplnit vším, co máte rádi v klasickém sendviči. Papriky se tak stanou zdravou alternativou ke klasickým toastům.

Čtěte také: Překvapte rodinu chutnou a rychlou večeří – těstoviny nikdy nezklamou! Tyto špagety však nejsou ani s kečupem, ani s boloňskou omáčkou. Hlavní přísada je zcela jiná. Co použít?

Nevíte-li zrovna, čím papriky vyplnit, doporučujeme zkusit avokádo, sandvičové maso, sýr, či cokoliv, na co máte zrovna chuť.

Okurkový sendvič

Skvělou alternativou jsou také samotné okurky, které uvítáte zejména v těchto horkých letních dnech. Okurky se postarají o čerstvou a křupavou chuť, čímž dodají Vašemu letnímu občerstvení chuť a šmrnc.

Je jen na Vás, zda-li si vyberete možnost zbavit se vnitřku, nebo ne. Necháte-li vnitřek na místě, dopřejete si opravdu šťavnatý sendvič.

Lilkový sendvič

Pokud si zvolíte lilek na výrobu sendviče, můžete vytvořit zaručeně ten jeden z nejlepších. Lilek chutná skvěle masitě, a tak dostatečně vyplní funkci jakéhokoliv pečiva.

Před tvorbou sendvičů tohoto typu doporučujeme lilke nejprve ogrilovat, čímž zvýrazníte pravou chuť lilku, a vytvoříte tak dokonalý šťavnatý a „masitý“ sendvič. Dle Vaší chuti se pak rozhodněte, jak tlusté plátky sendviče zvolíte. Je to jen a jen Vás, jak moc křupavý sendvič chcete.

Při volbě lilku, můžete vytěžit řadu benefitů z dostupných vitamínů a minerálů. Lilek je přírodní zdroj kyseliny chlorogenové, která je bohatá na antioxidanty. Ty pak účině bojují proti volným radikálům, jenž způsobují rakovinu.

Lilek má také celou řadu vitamínů od vitamínu A, přes B komplex, vitamín C až po hořčík a vlákninu.

Tak co, zaujali Vás recepty výše? Určitě je neváhejte vyzkoušet! V těchto horkých letních dnech určitě naplno oceníte jejich šťavnatost!

Dobrou chuť přejeme!