Tento unikátní recept pochází původem z Francie. Jedná se o zapečené brambory se sýrem, které ulahodí i těm nejmlsnějším jazýčkům. Ale je třeba poznamenat, že brambory na tento způsob nejen chutnají, ale i vypadají naprosto dokonale. Vůně muškátového oříšku a pikantní česneková chuť pak dodávají receptu punc dokonalosti!
Co budete potřebova?
- 9 středních brambor
- 9 PL másla
- trochu olivového oleje
- špetku muškátového oříšku
- sůl, mletý pepř, česnek na chuť
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Umyjte a oloupejte si brambory.
- Na jedné straně brambor odkrojte malý kus tak, aby bylo možné brambory umístit svisle.
- Během celé délky brambor udělejte řezy, jako byste je nakrájeli na hranolky, ale zároveň tak, aby se Vám nerozpadly.
- Každou bramboru poté osolte, opepřete a do vnitřku každé brambory přidejte trochu oleje.
- Podle potřeby přidejte do řezů nějaký česnek, či muškátový oříšek.
- Poté vyložte brambory do pekáče s vysokými okraji.
- Na každou bramboru položte plátek sýra.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 45-50 minut.
- Podávejte horké a ochucené bylinkami.
Recept na tyto brambory Vám nahradí všechny známé bramborové kaše. Pevně věříme, že se může stát i základem každé slavnostní tabule.
Dobrou chuť přejeme!