Rádi byste ozvláštnili přílohu k masu? Pak vyzkoušejte tento recept na brambory! Nebudete litovat!

Tento unikátní recept pochází původem z Francie. Jedná se o zapečené brambory se sýrem, které ulahodí i těm nejmlsnějším jazýčkům. Ale je třeba poznamenat, že brambory na tento způsob nejen chutnají, ale i vypadají naprosto dokonale. Vůně muškátového oříšku a pikantní česneková chuť pak dodávají receptu punc dokonalosti!

Co budete potřebova?

  • 9 středních brambor
  • 9 PL másla
  • trochu olivového oleje
  • špetku muškátového oříšku
  • sůl, mletý pepř, česnek na chuť

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Umyjte a oloupejte si brambory.
  2. Na jedné straně brambor odkrojte malý kus tak, aby bylo možné brambory umístit svisle.
  3. Během celé délky brambor udělejte řezy, jako byste je nakrájeli na hranolky, ale zároveň tak, aby se Vám nerozpadly.
  4. Každou bramboru poté osolte, opepřete a do vnitřku každé brambory přidejte trochu oleje.
  5. Podle potřeby přidejte do řezů nějaký česnek, či muškátový oříšek.
  6. Poté vyložte brambory do pekáče s vysokými okraji.
  7. Na každou bramboru položte plátek sýra.
  8. Pečte v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů po dobu 45-50 minut.
  9. Podávejte horké a ochucené bylinkami.

Recept na tyto brambory Vám nahradí všechny známé bramborové kaše. Pevně věříme, že se může stát i základem každé slavnostní tabule.

Čtěte také: Ženy mezi 30. a 50. rokem života jsou nejmoudřejší a nejpřitažlivější. Promluvily upřímně o svých každodenních starostech!

Dobrou chuť přejeme!