Rádi byste se zahřáli chutnou polévkou, která Vás pořádně zasytí? Pak si připravte Toskánskou polévku s tortellinami!

Tak tento recept Vás rozhodně zahřeje! Za okny je stále zima a Vy byste si dali rádi chutnou polévku, která Vás ale zároveň zasytí? Pak je tento recept jako dělaný! Toskánská polévka s tortellinami Vám vydá za hlavní pokrm!

Co budete potřebovat?

  • 1 PL extra panenského olivového oleje
  • 1 žlutou cibuli, nasekanou
  • 0,5 kg italské klobásky
  • 4 stroužky česneku, mletého
  • 800 g drcených rajčat
  • 4 šálky kuřecího vývaru
  • 1 ČL sušeného chilli
  • špetku soli
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 2 balení sýrových tortellin
  • 1 plechovku bílých fazolí, bez nálevu
  • 150 g baby špenátu
  • strouhaný parmezán, pro ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velkém hrnci si při střední teplotě zahřejte olej (máslo). Poté přidejte cibuli, kterou si osmažte dozlatava, cca 6 minut.
  2. Následně přidejte italskou klobásku a vařte, další 4 minuty.
  3. Poté přimíchejte česnek, drcená rajčata, kuřecí vývar, chilli, sůl a pepř.
  4. Přiveďte k varu.
  5. Potom přidejte tortellini, které vařte cca 20 minut.
  6. Na závěr přimíchejte bílé fazolky a špenát, takto povařte cca 1 minutu.
  7. Ozdobte parmazánem a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Křupavé obalované cukety s chutným dresinkem: Ze stolu zmizely tak rychle, že jsem nestihla ani udělat nové!