Rádi byste si dali nějakou tu sladkou tečku po nedělním obědě? Pak připravte tyto výborné Skořicové rolky z listového těsta!

Vyzkoušejte si doma připravit tyto báječné skořicové rolky z listového těsta. Jsou jemné jako obláčky a nádherně křupavé. Skořice jim pak dodává punc dokonalosti. Jsou vhodné jak odpolední kávičce, tak čaji.

Co budete potřebovat?

Na rolky:

  • 1 balení listového těsta
  • ½ PL másla, rozpuštěného
  • 1 šálek hnědého cukru
  • ½ PL skořice

Na glazuru:

Čtěte také: Toto je důvod, proč moje babička z každého vysušeného těsta vyrobí mistrovské dílo! Konečně mi prozradila své tajemství!

  • 1 šálek práškového cukru
  • ½ PL javorového extraktu
  • ¼ ČL soli
  • 1 PL mléka
  • nasekané pekanové ořechy, na ozdobu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Předehřejte si troubu na 180 stupňů.
  2. Připravte si listové těsto a umístěte ho na pomoučený hladký povrch.
  3. Vnitřek těsta si pomažte rozpuštěným máslem, posypte hnědým cukrem a skořicí.
  4. Poté si těsto nakrájejte na širší proužky.
  5. Každý proužek poté srolujte. Měly by Vám vzniknout chutné rolky.
  6. Rolky poté vyskládejte ne pekáč vyložený pečícím papírem.
  7. Pečte po dobu 20-25 minut, dozlatova.
  8. V samostatné misce si smíchejte práškový cukr, javorový sirup, sůl a mléko.
  9. Připravenou glazurou následně přelijte hotové rolky.
  10. Dle chuti posypte rolky nasekanými pekanovými ořechy.

Dobrou chuť přejeme!