Rádi vzpomínáte na svou babičku? Tato famózní tukožroutská Fazolová polévka Vám ji připomene!

Kdo by nemiloval fazolovou polévku, že? Všichni však víme, že je řeč o té husté, kvalitní tukožroutské polévce, která zasytí i ty nejhladovější žaludky a nejmlsnější jazýčky. Každý ví, že ty nejlepší polévky pochází od našich babiček, které nikdy za žádných okolností polévku neošidili o žádnou důležitou surovinu. Dnes si proto připravíme klasickou babiččinu fazolovou polévku s úžasně lahodnou chutí!

Tato velmi chutná a jednoduše fantastická záležitost Vás nikdy nezklame, zejména pak s příchodem sychravého zimního počasí, kdy se Vám bude hodit kvalitní polévka, která Vás nejen zahřeje, ale také pořádně zasytí.

Garantujeme Vám, že jakmile jednou tuto polévku doma uvaříte, jen se po ní zapráší. Buďte proto opatrní a pro jistotu si jí připravte více, ať Vám poté není líto, že na Vás nezbyla ani jedna lžíce.

Čtěte také: Když jsem přišla k babičce na vesnici, nemohla jsem uvěřit vlastním očím. Sousedé měli plot, který se slovy ani nedá popsat!

Co budete potřebovat?

  • 400 g fazolí
  • 3 l vody
  • 1 cibuli
  • 1 PL hladké mouky
  • 1/2 ČL pepře
  • 4 brambory
  • 50 g rýže
  • 1 mrkev
  • 40 ml slunečnicového oleje
  • sůl dle chuti
  • čerstvou petrželku

Jak na to?

  1. Jako první krok doporučujeme naložit fazole přes noc do studené vody, jedině tak budou mít svou dokonalou chuť.
  2. Druhý den fazole opláchněte a vařte do měkka, přibližně 50-60 minut.
  3. Následně si oloupejte brambory, které poté nakrájejte na kostičky.
  4. Poté si očistěte mrkev a cibuli – vše nakrájejte na kostičky.
  5. Nezapomeňte propláchnout rýži a pusťte se do vaření.
  6. Do vroucí vody přidejte fazole, brambory, rýži, polovinu mrkve a cibuli.
  7. Vařte vše po dobu cca 20 minut.
  8. Během této doby si na pánvi orestujte dozlatova druhou polovinu nakrájené mrkve s cibulí.
  9. Následně do pánve přidejte mouku a smažte cca další 1 minutu.
  10. Výslednou směs z pánve poté přidejte do polévky.
  11. Nezapomeňte polévku dochutit solí a pepřem dle Vašich chutí.
  12. Vařte dalších cca 7 minut.

Doporučení!

Při podávání doporučujeme polévku na vrch posypat čerstvou najemno nasekanou petrželkou.

Dobrou chuť přejeme!