Recept na čokoládový bombový dort, který způsobuje závislost. Pokud máte doma kakao, musíte ho vyzkoušet! Nemůžu si ho vynachválit

Honí vás mlsná, ale ve sladké skříni už nic nemáte? Rádi byste ochutnali něco nového, nevšedního a mimořádně dobrého? Potřebujete udělat něco pro hosty, kteří mají přijít na návštěvu? Není-li vám cizí chuť čokolády a máte-li rádi čokoládové dezerty, pak bude tento recept pro vás jako dělaný. Nejen, že chutná opravdu královsky, on přímo královský je. Jeho příprava je navíc snadná a rychlá, takže nebudete muset trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Poctivý domácí čokoládový dezert potěší každého milovníka sladkých dobrot, a dokonce se zježí chlupy i těm, kteří čokoládě zrovna neholdují. Pojďte zjistit, jak připravit tuhle čokoládovou bombu.

Čokoládová bomba

Je jen málo lidí, kteří by neměli rádi čokoládu. Čokoláda je oblíbená po celém světě a mnoho z nás je na ní přímo závislých. Dokonce existuje zaměstnání ochutnávače čokolády, což by určitě mnoho lidí bralo. My se dnes staneme ochutnávači tohoto čokoládového moučníku, který vás uchvátí. Nekupujte drahé a chemicky vyšperkované dezerty z obchodu, ale udělejte si pravý a poctivý dezert z čokolády, po kterém se budete oblizovat.

Potřebné ingredience

Na jeho přípravu budete potřebovat: 1 hrnek mouky a 1 hrnek cukru, ½ šálku neslazeného kakaového prášku, ¾ lžičky prášku do pečiva, ¾ lžičky jedlé sody, ½ lžičky hrubé soli, 1 velké vejce, ½ šálku mléka, ¼ šálku rostlinného oleje, 2 lžičky vanilkového extraktu, ½ šálku horké vody (kávy). Na krém budete potřebovat: čokoládu, kysané smetanu a lžičku vanilkového extraktu.

Čtěte také: 16ti letý Jan se stal obětí šikany, která se zvrhla a on skončil v nemocnici na jednotce intenzivní péče. Tohle by si měl přečíst každý rodič

Příprava dezertu a krému

Na začátku si předehřejte troubu na 180 °C a vytřete si máslem pekáč nebo keramickou mísu na pečení. V misce smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Přidejte k tomu vejce, mléko, olej a vanilku a pořádně promíchejte do hladka. Směs zalijte horkou vodou a jemně promíchejte. Touto směsi vyplňte vymazanou formu a pečte 40 minut. Mezitím si připravte krému v mikrovlnné troubě. Roztavte kousky čokolády při 500 W po 30 vteřinách do úplného roztavení. Do rozpuštěné čokolády nalijte smetanu a vanilku, důkladně promíchejte a rozetřete na dezert a nechte vychladnout. Dobrou chuť.