David Hampl
10 března, 2020

Honí vás mlsná, ale ve sladké skříni už nic nemáte? Rádi byste ochutnali něco nového, nevšedního a mimořádně dobrého? Potřebujete udělat něco pro hosty, kteří mají přijít na návštěvu? Není-li vám cizí chuť čokolády a máte-li rádi čokoládové dezerty, pak bude tento recept pro vás jako dělaný. Nejen, že chutná opravdu královsky, on přímo královský je. Jeho příprava je navíc snadná a rychlá, takže nebudete muset trávit dlouhé hodiny v kuchyni. Poctivý domácí čokoládový dezert potěší každého milovníka sladkých dobrot, a dokonce se zježí chlupy i těm, kteří čokoládě zrovna neholdují. Pojďte zjistit, jak připravit tuhle čokoládovou bombu.

Čokoládová bomba

Je jen málo lidí, kteří by neměli rádi čokoládu. Čokoláda je oblíbená po celém světě a mnoho z nás je na ní přímo závislých. Dokonce existuje zaměstnání ochutnávače čokolády, což by určitě mnoho lidí bralo. My se dnes staneme ochutnávači tohoto čokoládového moučníku, který vás uchvátí. Nekupujte drahé a chemicky vyšperkované dezerty z obchodu, ale udělejte si pravý a poctivý dezert z čokolády, po kterém se budete oblizovat.

Potřebné ingredience

Na jeho přípravu budete potřebovat: 1 hrnek mouky a 1 hrnek cukru, ½ šálku neslazeného kakaového prášku, ¾ lžičky prášku do pečiva, ¾ lžičky jedlé sody, ½ lžičky hrubé soli, 1 velké vejce, ½ šálku mléka, ¼ šálku rostlinného oleje, 2 lžičky vanilkového extraktu, ½ šálku horké vody (kávy). Na krém budete potřebovat: čokoládu, kysané smetanu a lžičku vanilkového extraktu.

Příprava dezertu a krému

Na začátku si předehřejte troubu na 180 °C a vytřete si máslem pekáč nebo keramickou mísu na pečení. V misce smíchejte mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Přidejte k tomu vejce, mléko, olej a vanilku a pořádně promíchejte do hladka. Směs zalijte horkou vodou a jemně promíchejte. Touto směsi vyplňte vymazanou formu a pečte 40 minut. Mezitím si připravte krému v mikrovlnné troubě. Roztavte kousky čokolády při 500 W po 30 vteřinách do úplného roztavení. Do rozpuštěné čokolády nalijte smetanu a vanilku, důkladně promíchejte a rozetřete na dezert a nechte vychladnout. Dobrou chuť.

Sdílejte článek