Recept na dokonalou domácí Nutellu, je o mnoho zdravější a díky této přísadě chutná úplně stejně jako ta kupovaná. Navíc ušetříte, příprava stojí pár korun

Nutella je světoznámá značka italské značky Ferrero, která vyrábí čokoládovou pastu v různých zemích již 50 let. Její cena je poměrně vysoká, a proto si ji zase všichni nemohou dovolit tak často. Navíc vědci zjistili zajímavé informace, které by mohli mít negativní vliv na vaše děti. Z toho důvodu vám přinášíme recept na domácí čokoládovou pomazánku, která se bude velmi podobat originální Nutelle. Bude chutnat stejně, a navíc budete vědět, co v ní je.

Ničí zdraví dětí

V květnu 2016 Evropský úřad pro bezpečnost potravin (EFSA) oznámil, že vědci objevili glycidol v Nutelle, a ten může způsobit rakovinu. Odborníci EFSA tak varují, že i mírná konzumace této látky může trvale poškodit zdraví dětí. Udělejte si raději svoji vlastní.

Levná a praktická

Tento recept na domácí Nutellu se ukazuje jako mnohem chutnější než známá pomazánka z obchodu. Je navíc levnější a praktičtější, protože si ji můžete udělat, kolik jen budete chtít. Využijete ji v mnoha pokrmech, jako např. v těstovinách nebo na pečivu. Rozhodně v ní nenajdete karcinogenní palmový olej, konzervační látky nebo barviva.  

Čtěte také: Proč se na vás pes dívá při vykonávání potřeby? V životě byste na to nepřišly! Zde je odpověď

Recept na domácí Nutellu

Pro přípravu domácí pomazánky budete potřebovat: 1 lžíci mléka, 1,5 lžíce mouky, 1 lžíci cukru, 2 lžíce kakaa, 1 lžíci másla a 3 lžíce vlašských nebo lískových ořechů.

Smíchejte granulovaný cukr, kakao a mouku v misce. Do misky přidejte malé množství mléka. Míchejte neustále tak, aby nebyly hrudky. Směs přiveďte k varu na mírném ohni za stálého míchání, aby nedošlo k připálení. Oddělte ořechy od skořápek a namelte je v mlýnky na kávu nebo v mixéru. Do směsi přidejte nasekané ořechy a máslo. Vařte na mírném ohni, dokud směs nezhoustne do konzistence zakysané smetany. Hotový produkt nechte vychladnout a poté jej přelijte do sklenice s víkem. Uchovávejte v lednici. Vychutnávejte s pečivem nebo jen tak na zub.