Recept na domácí chleba: křupavý, čerstvý a chuťově výborný!

Domácí chleba je daleko chutnější, nežli ten kupovaný. Výrobci pečiva mnohdy používají různé přísady, jako například éčka a umělé látky, které mají zajistit, že pečivo zůstane co možná nejdéle pěkně měkké. Jenže kdo by chtěl jíst pečivo, ve kterém je tolik látek úplně zbytečně, nemluvě o tom, že třeba taková éčka nejsou pro naše zdraví vůbec vhodná?

Mnohem lepší je připravovat si pečivo doma. Kdykoli dostanete chuť, můžete si připravit domácí chleba podle receptu, o který se dnes s vámi podělím. Nejenže bude pokaždé nádherně čerstvý a vláčný, ale především budete mít jistotu, že v něm nejsou žádné umělé látky ani éčka, která v něm nemají co dělat.

Co budete potřebovat na přípravu?

  • 50 g droždí
  • 1,5 kg polohrubé mouky
  • 1 litr teplé vody
  • 1 polévkovou lžíci cukru
  • 3 polévkové lžíce oleje
  • 2 čajové lžičky soli

Jak postupovat při přípravě?

  1. Droždí namočte do vody, postupně k němu přidávejte jednu ingredienci za druhou.
  2. Pomalu zpracujte těsto.
  3. Jakmile budete mít těsto promíchané, přikryjte jej čistou utěrkou a nechte ho na teplém místě alespoň 3 hodinky odpočívat.
  4. Po uplynutí doby těsto rozdělte na dvě poloviny.
  5. Každou polovinu těsta vložte do formy a poté dejte do předehřáté trouby na 220 °C.
  6. Pečte dozlatova cca 40-45 minut.
  7. Po upečení chleby vyklopte z formy na dřevěné prkénko, přikryjte je utěrkou a nechte vystydnout.

Domácí chleba vám určitě zachutná. Příprava není kdovíjak složitá, takže věřím, že si s výrobou domácího chleba dokáže poradit opravdu každý. Jen si představte, jak si ještě teplý čerstvý domácí chleba potřete máslem nebo bohatě namažete marmeládou. Mmmm, už se mi sbíhají sliny!

Čtěte také: Co kdyby se muž fotil v pózách jako žena? Víme, co vznikne. Takové fotky vám ukážeme a můžete si být jisti, že se smíchy budete popadat za břicho, jak jsou vtipné!