Recept na domácí Tiramisu na základě italské klasiky vás ochromí svou chutí

Možná jste už narazili na celou řadu různých receptů, kde se mluví o tom, že si můžete připravit chutné domácí Tiramisu. Jedná se však o různé alternativy, kde se často používá pomazánkové máslo. Takto ale typický recept nevypadá, což se podepisuje také na chuti. Podívejme se proti společně na to, jak ten pravý recept vypadá. Zkuste ho a uvidíte, že ho budete milovat.

Toto jsou nezbytné ingredience

Pokud se vám má domácí Tiramisu skutečně povést a má být chutné, je nezbytné mít k dispozici ty pravé ingredience. Pokud se máme podívat na to, co budete potřebovat, tak jde o soupis ingrediencí, se kterými jsou mnohdy spojeny originální recepty. Najděte nebo kupte toto:

  • 500 gramů mascarpone
  • 400 gramů cukrářských piškotů
  • 1 hrnek kvalitní kávy
  • 3 vejce
  • 3 lžíce cukru
  • 1 mandlové aroma

Nejprve základ krému se žloutky

První fáze, na kterou se podíváme, je spojena s přípravou základu krému. Nejprve je třeba oddělit si vaječné žloutky, které se následně rozmixují společně s cukrem a trochou mandlového aroma. Jakmile začne vznikat i požadovaná konzistence, je na místě i to, že se začne postupně přidávat i mascarpone. I to pozvolna vmíchejte, aby se jednotlivé suroviny spojily.

Čtěte také: Šokující zpráva obletěla Česko: V náklaďáku se nenacházelo žádné zboží, ale lidská těla. Bylo zde nalezeno celkem 39 mrtvých lidí

Druhá fáze je spojena s bílkovým sněhem

Dále je na místě použít vaječné bílky. I tady je třeba začít tím, že si vezmete do ruky šlehač a začnete s ním pracovat. Nejprve je nutné udělat z vaječných bílků sníh, který bude mít dokonale tuhou konzistenci. Potom do něho začnete vmíchávat první část vašeho udělaného krému. Tedy onu směs, kde bylo základem použité známé mascarpone.

Připravte piškoty

Nyní dejte hotové těsto na pár desítek minut do lednice, aby se dokonale ochladilo. Mezi tím si připravit kávu, která by měla také lehce ochladit. Ideální je pokojová teplota. Jakmile máte, stačí si vzít cukrářské piškoty a postupně je namáčet do kávy a potom vkládat na dno dortové formy zvoleného tvaru. Jakmile je dno plné piškotů, je na místě také to, že na ně rozmažete zhruba polovinu připraveného krému. Ten následně opět vložíte do lednice a budete pokračovat druhým patrem. I sem nejprve dáte piškoty, které byly namočeny v kávě. Na piškoty následně přijde zbytek, tedy zhruba druhá polovina krému.

Co udělat na závěr?

Nezapomínejte na to, že domácí Tiramisu je dortem, který je nepečený. Na místě je tedy to, že ho vložíte do lednice. A to proto, aby se důkladně vychladil. Když se tak stane, stačí ho vyndat a následně jenom posypat kakaem. Jakmile je i tato fáze hotová, už stačí jenom nakrájet a následně také servírovat.